Tartu Ülikooli rektorina jätkab Volli Kalm (5)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna valis valimiskogu Tartu Ülikoolile uue rektori. Kandidaadid olid professor Margit Sutrop ja praegune rektor Volli Kalm. Esimeses hääletusvoorus sai enim hääli Volli Kalm, kes pääses teise vooru. Teises hääletusvoorus kogus Volli Kalm 147 häält ja sai taas rektoriks. 

Esimeses hääletusvoorus jagati valimiskogule 250 hääletussedelist välja 215. Esimese vooru lõpus oli hääletuskastis 215 sedelit. Volli Kalmu poolt hääletas 113 ja Margit Sutropi poolt 97 valimiskogu liiget. Märgistamata sedeleid oli viis. Teise valimisvooru pääses Volli Kalm. Teises voorus oli hääletuskastis 210 sedelit. Volli Kalmu poolt hääletas 147 valimiskogu liiget, ning see tähendab, et ta saavutas häälteenamuse ja sai taas rektoriks. 

Rektori valis 250-liikmeline valimiskogu, kuhu kuulusid nõukogu, senati, valdkondade nõukogude ja üliõpilasesinduse liikmed ning professorid ja juhtivteadurid. 

Valimiskogu valis rektori viieks aastaks. Rektor Volli Kalmu teine ametiaeg algab 1. juulil 2017. aastal.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles