Altai krais kehtestati karuohu tõttu komandanditund

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu.
Karu. Foto: Sille Annuk

Venemaal Altai krais on kahes asulas seoses näljaste karude pealetungiga kehtestatud komandanditund.


Ailju ja Bele külades on elanikel lubatud päeval väljaspool asulapiire liikuda ainult püssimeeste saatel, pimeduse saabudes on aga keelatud üldse majast välja minna, vahendas Interfax.


Kohaliku looduskaitseala asedirektori Svetlana Tšuhhontseva sõnul on karude nälja põhjuseks seedrikäbide ja marjade ikaldus. Püüdes talveks ikka rasva koguda, hakkasid karud sügise saabudes ümberkaudseid viljapuudaedu ja majapidamisi rüüstama.

Kolme nädala jooksul on Jaulju külas nähtud kolmekümmet karu. Nad on maha murdnud ühe kitse ja vigastanud vasikat. Näljased loomad murravad algul öösiti, kuid seejärel ka päevaajal maha aedu, tuuseldavad kanalates ja kuurides, ründavad koduloomi. Tegemata väljagi inimeste kisast ja püssipaukudest, on karud enam kui kümme hektarit viljapuuaedu õuntest ja pirnidest puhtaks teinud.

Inimestel on lubatud kaitseks karude eest koeri ketist lahti lasta. Ajutiselt on peatatud ekskursioonid ja huvimatkad looduskaitsealale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles