Kiviõli linnast Sillamäeni narkoturgu kontrollinud 18 meest saadeti kohtu ette

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto sellest, kui Vene politsei pidas Leningradi oblastis kinni neli meest, keda kahtlustatakse narkootikumide salakaubaveos Eestist Venemaale.
Foto sellest, kui Vene politsei pidas Leningradi oblastis kinni neli meest, keda kahtlustatakse narkootikumide salakaubaveos Eestist Venemaale. Foto: Vene loodepiirkonna tolliteenistus

Viru maakohtus oli eile eelistung kriminaalasjas, kus kokku 18 meest on saanud süüdistuse kuritegelikku ühendusse kuulumises või selle juhtimises.

Süüdistuse järgi tegeles kuritegelik ühendus alates 2005. aastast Ida-Virumaal Kiviõli linnast Sillamäeni kohaliku narkoturu kontrollimisega ja väljapressimistega.

Kolme meest süüdistatakse kuritegeliku ühenduse juhtimises, kümme meest kuritegelikku ühendusse kuulumises. Väljapressimistes on süüdistus esitatud 11-le mehele, võõra asja rikkumises ja hävitamises on süüdistus esitatud kolmele mehele.

Lisaks sellele on ühele isikule esitatud süüdistus röövimises ja kahele kehalises väärkohtlemises. Narkokuritegude  toimepanemises on esitatud süüdistus üheksale mehele.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Antti Aitseni sõnul oli ühenduse eesmärgiks kontrollida Kiviõlist Sillamäeni narkootilise aine müümisega tegelevaid isikuid kas andes neile müügiks ainet või lubades neil kindla tasu eest tegeleda aine müümisega.

«Süüdistus puudutab ka juhtumeid, kus narkodiilereid, kes ei tegutsenud kuritegeliku ühenduse paika pandud reeglite järgi, karistati kas rahaliselt või füüsiliselt,» lisas Aitsen.

Praegusel hetkel viibivad 15 meest kas vahi all või kannavad oma varasemaid vanglakaristusi.

Kriminaalmenetluse raames on arestitud vara üle  400 000 euro väärtuses, sealhulgas majad, kinnistud, sõidukid ja kümnetes tuhandetes eurodes sularaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles