PPA näeb vajadust neljanda kopteri järele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopter AgustaWestland AW139.
Politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopter AgustaWestland AW139. Foto: Toomas Tatar

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) hinnangul võiks riik lennusalgale juurde soetada neljanda kopteri, mis aitaks senisest paremini katta riigi vajadusi.

PPA peadirektori Elmar Vaheri sõnul pakub PPA lennusalk praegu kopteriteenust kogu riigile. «Veerandi kopteri lennutundidest moodustavad meditsiinilennud ning hinnanguliselt 15 protsenti on kaitseväega seotud lennud, sealhulgas valmisoleku tagamine NATO õhuturbe missioonidele,» rääkis Vaher BNS-ile.

Praegu lennusalga kasutuses olevate kolme AW139 tüüpi kopteritega on Vaheri sõnul hooldustsükleid arvestades võimalik ööpäevaringses valmisolekus hoida üht kopterit ning see ei ole riigi kõigi vajaduste katmiseks piisav. Vaher tõi näiteks olukorra, kui PPA-l on vaja kopterit kasutada maastikul kadunud isiku otsimiseks, kuid samal ajal tuleks teha ka meditsiinilend või tagada kopteri valmisolek NATO hävitajate lennuks.

«Et hoida ööpäevaringses valves kaht kopterit, oleks vaja soetada neljas kopter ning komplekteerida veel kaks kopterimeeskonda,» ütles Vaher.

PPA arvutuste järgi oleks täiendavalt neljanda, AW139 tüüpi kopteri soetamise lisakulu 24 miljonit eurot ning 32 miljonit eurot suurema kopteri puhul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles