Eesti jalaväelased avastasid Lõuna-Afganistanis uimastipeidiku

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-11 ja NSE-10 koosseis.
Estcoy-11 ja NSE-10 koosseis. Foto: mil.ee

Eesti jalaväekompanii Estcoy-11 kaitseväelased avastasid möödunud nädalal Lõuna-Afganistanis Nad-e Ali piirkonnas  uimastipeidiku 175 kilogrammi oopiumiga.

Helmandi väekoondise hinnangul on uimastikoguse turuväärtuseks üle 9 miljoni euro, teatab kaitseväe peastaap.

«Jalaväekompanii kaitseväelased hõivasid koos Afganistani rahvusliku armee sõduritega patrulli käigus hoone, et püstitada sinna vaatluspost,» ütles Estcoy-11 ülema abi kapten Madis Koosa. «Hoonest leidsime isiku, kes oli ka varem kinni peetud kahtlustatuna mässuliste heaks töötamises, kuid kes tõendite puudumise tõttu siiski hiljem vabastati. Seetõttu otsustasime kahtlase isiku eluruumid põhjalikult läbi otsida ning avastasime  põranda sisse peidetud suure koguse oopiumi,» selgitas ta.

Eesti kaitseväelased leidsid peidikust 25 seitsmekilogrammist uimastianumat. Pärast peidiku avastamist alustasid uimastite konfiskeerimist ja edasist menetlemist selleks volitatud Afganistani rahvuslikud julgeolekujõud. Sellise koguse narkootikumide omamise eest võib Afganistanis saada kuni 17 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Estcoy-11 eesmärgiks on domineerida vastutusalal Helmandi provintsi Nad-e Ali põhjapoolses osas ning näidata rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude kohalolekut. Kompanii ülesandeks on kohaliku elanikkonna kaitsmine ja Talibani võitlejate tegevuse segamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles