Perearsti nõuandetelefonile helistamine võib muutuda tasuta teenuseks (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearsti nõuandetelefonile helistamine võib muutuda tasuta teenuseks.
Perearsti nõuandetelefonile helistamine võib muutuda tasuta teenuseks. Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

Perearsti nõuandetelefonile 1220 helistamine võib muutuda juba sel aastal tasuta teenuseks, ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

«Oleme ära hinnanud, kui palju oleks tasulise kõne kaotamise kulu haigekassa eelarvele - see on natuke üle 100 000 euro. Ma arvan, et mõistlik oleks, et riik selle kulutuse endale võtaks nii, et jägmises haigekassa nõukogus ma teen ka vastava ettepaneku, et selline muudatus oleks tehtud,» ütles Ossinovski reedel rahvusringhäälingu uudistesaatele AK.

Numbrile 1220 helistamine maksab praegu mobiiltelefonilt helistades alates esimesest minutist, lauatelefonilt helistades aga alates kuuendast minutist. Sama funktsiooniga pikemale numbrile 6 346 630 saab helistada paketipõhise hinnaga, sellele numbrile saab helistada ka välismaalt.

Eelmisel aastal helistati perearsti nõuandetelefonile umbes 240 000 korda, helistamiste arv kasvas võrreldes 2015. aastaga

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles