Valeri Saar saab kaitsetehnoloogia-alaseks eriesindajaks Ukrainas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Saar.
Valeri Saar. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kaitseminister Margus Tsahkna nimetas erukindralmajor Valeri Saare kaitseministeeriumi ja kaitseväe kaitsetehnoloogia ja -innovatsiooni eriesindajaks Ukrainas.

Kindralmajor Saare ülesanne on tihendada sidemeid kaitsevaldkonnas ja kahe riigi kaitsetööstuste vahel, et toetada Ukraina kaitsesektori moderniseerimist, ning toetada kaitsealase tehnilise oskusteabe ja küberkaitse-alase koostöö arendamist, teatas kaitseväe peastaap.

Kaitseminister Tsahkna ütles, et Saar sobib eriesindajaks suurepäraselt tänu oma eeskujulikule teenistuskogemusele ning isiklikele oskustele. «Kindral Saare põhiliseks ülesandeks saab olema meie kahe riigi kaitsesektorite-vahelise koostöö edukuse kindlustamine läbi isiklike sidemete loomise ja Eesti kaitsetööstuse edusammude vahendamise,» ütles ta.

Kindralmajor Saar ütles, et näeb kaitseväe juhataja esindajana olulise valdkonnana ka sõjalise koostöö arendamist. Kaitseväe peastaabi teatel jätkab ta tööd kaitseväe juhataja nõunikuna ega hakka eriesindajana Ukrainas püsivalt resideeruma.

Kindralmajor Valeri Saar teenis Eesti kaitseväes alates selle taasloomisest ning oli aastatel 2007–2012 õhuväe ülem. Aastatel 2012–2016 oli ta Eesti sõjaline esindaja NATO ja Euroopa Liidu juures, välisteenistusest naastes läks ta erru. Aastatel 1972–1976 õppis Saar Ukrainas Žitomiris kõrgemas õhukaitse raadioelektroonika kõrgkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles