Autovedude register hakkab valmis saama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioonide ajal uuritakse raskeveokeid ja juhtide dokumente põhjalikult. Pilt on illustratiivne.
Politseioperatsioonide ajal uuritakse raskeveokeid ja juhtide dokumente põhjalikult. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Autovedudest ja liiklusalastest rikkumistest parema ülevaate saamiseks algatatud liiklusjärelevalve infosüsteemi loomise esimese etapi tööd on lõpule jõudmas, ministeerium loodab lähikuudel süsteemi valmis saada.

Esimeses etapis loodi võimalused liiklusjärelevalve käigus politseiametnike kogutavate andmete ja majandusministeeriumi poolt välisriikidest saadud autoveoalaste rikkumisandmete infosüsteemi sisestamiseks, sõnas majandusministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda.

Praegu testitakse veel mõningaid x-tee arendusi ning koolitatakse ametnikke.

«Ministeeriumi hinnangul võib liiklusjärelevalve infosüsteem reaalseks andmete sisestuseks valmis olla lähimate kuude jooksul,» lausus Ruuda.

Liiklusjärelevalve infosüsteemi loomise eesmärk on talletada Eestis liikluse ja autovedude osas riiklikku järelevalvet teostavate asutuste kogutud andmed ühtses elektroonilises süsteemis, vahetada asutuste vahel kogutud andmete põhjal aruandeid ja koostada ülevaateid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles