Pankrotihaldur kaebas riigireetur Herman Simmi naise kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Sauel, kus elas Herman Simm
Maja Sauel, kus elas Herman Simm Foto: Toomas Huik

Herman Simmi vastu suunatud varaliste nõuetega tegelev pankrotihaldur Toomas Saarma kaebas kohtusse Simmi abikaasa Heete Simmi.

Harju maakohtus märtsi lõpus arutlusele tulevas hagis soovib pankrotihaldur sätestada Simmide ühisvara jagamisega seonduvat, samuti kindla sisuga tahteavalduse andmise kohustamist.

Alternatiivselt nõuab Saarma kinkelepingu tagasivõtmise ja alusetu

rikastumise eest hüvitise väljamõistmist.

Simmide omavahelised varalised suhted on pakkunud huvi ka prokuratuurile. Nii kahtlustati Herman Simmi veel mullu kevadel notarile enda kinnisvara kohta valeandmete esitamises. Väidetavalt märkas varade loetelu koostanud pankrotihaldur Toomas Saarma, et Herman ja Heete Simm vormistasid oma kodu Sauel ühisvaraks alles hiljuti. Tegelikult soetas Herman Simm selle kinnisvara juba 1999. aastal, abielu sõlmiti aga alles kaks aastat hiljem.

Harju maakohus mõistis 2009. aasta 25. veebruaril Herman Simmi kokkuleppemenetluses süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning saatis ta pikaks ajaks vangi. Kohus mõistis Simmilt välja kaitseministeeriumi tsiviilhagi 20 155 000 krooni ning 1,33 miljonit krooni kuritegelikul teel saadud raha.

Kaitsepolitsei uurimisandmetel edastas endine kõrge riigiametnik Herman Simm Vene välisluurele ligi 13 aasta vältel tuhandeid salastatud dokumente.

Herman Simmi riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatud abikaasa Heete Simmi suhtes lõpetas riigiprokuratuur tunamullu 23. veebruaril menetluse kuriteokoosseisu puudumise tõttu tema tegevuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles