Briti eestlased on kogunud Haapsalu lastekodu toetuseks üle 1700 naela

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünlad ja mängukaru Haapsalu lastekodu värava ees.
Leinaküünlad ja mängukaru Haapsalu lastekodu värava ees. Foto: Mihkel Maripuu

Suurbritannias elavaid eestlasi ühendavad organisatsioonid on veidi üle kuu aja kestnud heategevuskampaania käigus kogunud Haapsalu lastekodu põlengu tagajärjel kodu ja lähedasteta jäänud abivajajate toetuseks kokku üle 1700 Inglise naela ning annetuste kogumine jätkub.

Üleriigilist korjandust alustati päev pärast kohutavat õnnetust, 21. veebruaril, teatas Eesti Gild Londonis.

Abipalve edastati Londoni Eesti Seltsi, Londoni Eesti Gildi, Eesti saatkonna, Londoni Eesti Kooli ja Inglismaa Eestlaste Ühingu meililistidesse, avaldati Inglismaa eestlaste ajalehes Eesti Hääl ning kuulutati välja Eesti Vabariigi 93. aastapäeva aktusel Londonis. Korjandusi korraldati ka vabariigi aastapäeva aktustel Leicesteri Eesti Majas ja Nottinghamis. Lisaks tehti annetusi Bradfordi Eesti Kodus ja IES Tuleviku kokkutulekul Catthorpis. Oma toetuse on andunud nii eestlased kui Eesti sõbrad.

Annetuste kogumine Haapsalu lastekodu heaks jätkub, kõik soovijad saavad oma abi saata Londoni Eesti Seltsi arveldusarvele, mille andmed on järgnevad:

Estonian Society in London
Natwest
Account number: 68652704
Sort code: 60-15-33

Kindlasti tuleks maksele lisada märksõna: HAAPSALU LASTEKODU, ainult siis saab toetust sihtotstarbeliselt kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles