Eestlane sai Soomes õpetaja solvava käitumise eest 2000-eurose hüvitise

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Josep M Suria / PantherMedia / Scanpix

Soome haridusasutuste katusorganisatsioon Omnia maksis eestlasest õpilasele õpetaja solvava käitumise hüvitamiseks 2000 eurot.

Õpetaja solvas Espoos tunni ajal eestlasi, kritiseerides nende suhtumist ja iseloomuomadusi, kirjutab Helsingin Sanomat.

Haridusühendus Omnia leidis, et õpetaja käitumine oli lubamatu ning määras talle distsiplinaarkaristuse. Õpilane viis juhtumi arutamiseks ka  võrdõiguslikkuse ombudsmanile, kes leidis, et Omnia peab tasuma õpilasele moraalse kahju hüvitamiseks 2000 eurot.

Soome võrdõiguslikkuse volinik Kirsi Pimiä ütle, et tegemist oli diskrimineerimisvastase seaduse rikkumisega. Ta rõhutas, et koolide kohustus on tagada, et seal ei esineks ahistamist või muud diskrimineerimist.

«See on eriti tõsine juhtum, kui õpilast diskrimineerib õpetaja. Sellel juhul kasutas õpetaja solvavaid väljendeid teiste õpilaste kuuldes, mis on eriti alandav. Kiusamine ei ole ainult ohvrit puudutav asi. Kui selline asi juhtub, peab õppeasutus resoluutselt näitama, et õpetaja selline tegevus ei ole vastuvõetav,» rääkis ta.

Omnia juhataja Sampo Suihko ütles, et Omnia võtab seda juhtumit tõsiselt ning ta avaldas lootust, et juhtum andis kõigile vajaliku õppetunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles