Imre Arakas sai kahtlustuse mõrva kavandamises (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iirimaal kinni peetud Imre Arakas astus täna Dublinis kohtu ette, kus talle esitati kahtlustus mõrva kavandamises.

Ajalehe Irish Sun ajakirjanik Owen Conlon ütles Postimehele, et Arakas sai kahtlustuse katses mõrvata Iiri kuritegelikus maailmas tuntud James Gately. Kahtlustuse järgi pidi Arakas tapma Gately kas 4. või 5. aprillil.

Iiri politsei Garda uimastite ja organiseeritud kuritegevuse üksuse ametnik Alan Monaghan esitas kohtule tõendid, mille alusel Arakas kinni peeti.

Monaghan ütles pärast kohtuistungit ajakirjanikele, et Arakas ei öelnud pärast kahtlustuse esitamist midagi ja võttis vastu talle esitatud kahtlustuse koopia.

Monaghani sõnul pakuti Arakale pärast kinnipidamist võimalust rääkida advokaadiga, kuid politseiametniku sõnul pole Arakas seni seda võimalust kasutanud.

Kui kohtunik küsis Arakalt, kas ta soovib advokaadiga rääkida, vastas Arakas: «Jah, ma soovin. Ma olen siin uus ja ma ei tea, kuidas leida advokaati.».

Arakas peab ilmuma uuesti kohtu ette järgmise nädala kolmapäeval.

Conlon selgitas, et Iiri seaduste järgi on kohtusaalis pildistamine ja filmimine keelatud, seega on ajakirjanikel võimalus pildistamiseks ja filmimiseks ainult väljaspoolt kohtumaja.

Iiri politsei pidas kurikuulsa Imre Araka kinni teisipäeva hommikul Dublini eeslinnas Blakestownis koos kahe iirlasest kaaslasega. Suure politseioperatsiooni käigus võeti kinni Arakas, kelle hüüdnimi Iiri ajakirjanduse väitel on Lihunik.

Arakas peeti Dublinis kinni koos kahe Kinahani perekonna jõugu liikmega, kellega koos plaanis ta Iiri ajakirjanduse väitel mõrva. Kinnipidamise hetkel oli tal nimekiri rivaalitseva Hutchi jõugu liikmetest ja info nende liikumise kohta. Samuti olid tal mitu erinevat maskeeringut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles