Pressinõukogu andis Eesti Ekspressile vaidluses Repinskiga õiguse

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski.
Martin Repinski. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Ehkki pressinõukogu andis Eesti Ekspressile vaidluses Martin Repinskiga õiguse, kavatseb viimane igal juhul enda ja oma ettevõtte kaitseks väljaande vastu kohtusse pöörduda.

Pressinõukogu arutas riigikogu keskfraktsiooni liikme ja endise maaeluministri Martin Repinski kaebust Eesti Ekspressis ilmunud artiklite peale ja leidis, et leht ei ole rikkunud head ajakirjandustava, teatas pressinõukogu.

Repinski esitas kaebuse pressinõukokku tänavu veebruaris, enne seda oli ta lubanud, et pöördub Eesti Ekspressi ja seal valeväiteid esitanud inimeste vastu ka kohtusse, kuid ootab veel ära pressinõukogu otsuse. 

«Kuulen teilt pressinõukogu otsusest esimest korda, aga kohtusse lähen ma igal juhul,» kinnitas ta täna Postimehele. «Kõigepealt vaatan, mida pressinõukogu kirjutas ja kui vaja, siis korrigeerin miskit, aga kohtusse lähen kindlasti.»

Repinski kaebas pressinõukogule, et 23. novembril ilmunud artikliga «Säh sulle eestimaist: maaeluministriks saava Martin Repinski kitsejuust tuleb Hollandist» seotud küsimustele sai ta vastamiseks aega poolteist tundi. Ta lisas, et talle anti võimalus kommenteerida artiklist vaid osa.

Samuti leidis Repinski, et artikli juhtlõik ja loo teema püstitus olid valed ja tema suhtes vaenulikud ning tal ei olnud võimalust kommenteerida artikli juures olnud videot hoonetest ja kitsedest. Repinski väitel on videos näidatud naabri kinnistul asuvaid lagunenud hooneid, mitte tema omi. Samuti leidis ta, et artiklid sisaldavad valeinfot.

Eesti Ekspress vastas pressinõukogule, et ajakirjanik kohtus Repinskiga 21. novembril, mil kaebaja andis intervjuu. Kohtumisel lepiti lehe väitel kokku, et lisaküsimused saadab ajakirjanik meiliga. Leht märkis, et kaebajale ei saanud tulla üllatusena täiendavate küsimuste esitamine. Leht lisas, et lugu põhineb paljudel allikatel ja dokumentidel.

Pressinõukogu otsustas, et Eesti Ekspress ei ole eksinud artiklitega ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Artiklite avaldamine oli pressinõukogu hinnangul avalikkuse huvides ja kaebaja sai neis sõna.

Eesti Ekspressis ilmunud neli artiklit «Säh sulle eestimaist: maaeluministriks saava Martin Repinski kitsejuust tuleb Hollandist», «Repinski kümme suurt ja väikest valet», «Repinski kitsefarmi verised varjuküljed» ja «Miks valiti Repinski rahvusooperi nõukogusse?» räägivad kõik Eesti suurima kitsefarmi omaniku ja tollase maaeluministri Martin Repinski farmiga seotud probleemidest, sh Hollandi juustust, hügieeninõuetest, väidetavalt mustalt makstud palkadest jne.

Artiklid Repinski kitsekasvatusest tõid Eesti Ekspressi ajakirjanikule Bonnieri preemia.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles