Põder ajas Läänemaa metsas mehe puu otsa (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder.
Põder. Foto: Priit Simson

Neljapäeva õhtul päästis koeraga metsarajal jooksutrenni teinud Jaanus Müür põdra eest puu otsa roninud mehe, kirjutab Lääne Elu.

Viiekümnendais mees oli sinna põgenenud põdralehma eest, kes oli oma vasikatega jooksurajal ega mõelnudki sealt ära liikuda.

Jooksurajal trenni teinud inimeste karjed põtra ei heidutanud, kuid koera haukumine peletas looma lõpuks eemale. «Päästetud mees ohkas kergendatult, et saab nüüd kodu poole minna, ütles vaid, et hull loo,» ütles Müür.

Müüri teada on sama põtra ennegi seal nähtud, mehe hinnangul tuleks asjaomastel ametnikel tõsiselt kaaluda, kas selle põdralehma koht on Paralepa metsas. «Loom on ju koeri rünnanud, lapsi hirmutanud. Kui jalalöögiga pihta saad, mis siis?» küsis Müür. «Mina pooldaks, et keskkonnaametnikud hindaks põdraga seonduvad riskid läbi ja koliksid ta võimaluse korral kuhugi mujale.»

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles