Lastekaitsjad: Lukas kutsub üles ebaseaduslikule jõupoliitikale koolides

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Tõnis Lukas
Haridusminister Tõnis Lukas Foto: Liis Saar

Lastekaitse liidu hinnangul võib haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase avaldusi seoses Viljandi ühendatud kutsekeskkooli vahejuhtumiga tõlgendada kui üleskutset ebaseadusliku jõupoliitika rakendamisele haridusasutustes.

Sakala kirjutas eile, et Lukase meelest pole kutsekooli direktoril Tarmo Loodusel erilist põhjust kahetseda, et ta ühele õpilasele põleva sigareti kätte surus ja põletushaava tekitas.

«Ootan kõigilt koolijuhtidelt initsiatiivi, et karistamatuse tunne koolidest kaoks,» märkis Lukas.

Lastekaitse liit tõlgendab Lukase viimast lauset kui üleskutset koolijuhtidele vägivalla kasutamiseks õpilaste vastu kooli ja selle lähiümbruse territooriumil.

«On õige, et «koolijuhil peab olema korra tagamiseks voli», kuid see voli peab olema kooskõlas seaduse ning üldise inimliku eetikaga, mis ei luba hierarhias kõrgema positsiooniga olijal rakendada jõudu madalama positsiooniga kaaslase suhtes,» lisas liit oma pressiteates.

Liit toonitab, et vägivald kasvatab vägivalda. «Vägivald ja ebaseaduslikud meetmed ei ole sobivad vahendid, ennetamaks meelemürkide levikut mis tahes haridustaseme õppeasutustes. On oluline, et ühiskond peaks vägivallavaba kooli normiks ega käsitaks erandina kooli juhtide, pedagoogide või muu personali vägivaldset käitumist,» nentis liit.

Lastekaitse liit soovib, et haridus- ja teadusminister kinnitaks sama arvamust ning võtaks tagasi senised Viljandi juhtumiga seotud avaldused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles