Galerii: parvlaev Tiiu ristimist tulid uudistama sajad inimesed

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti Eestisse jõudnud ja peagi Heltermaa-Rohuküla liinil sõitu alustav parvlaev Tiiu sai endale täna pidulikult nime.

Hiiumaa legendi kohaselt tulid uut laeva tervitama ja õnnistama ka «Vanamees ja kits». Vanamehe rollis oli legendaarne hiidlane ja kodusaare patrioot Tõnu Otsasson. TS Laevad hinnangul oli Tiiu ristimisel kohal ligi 600 huvilist.

Tiiu ristiema, Eesti Kirjandusmuuseumi teadur ja Hiiumaa kultuuripärandi uurija Helen Kõmmus rääkis laeva nimikangelasest Tiiust ja andis laevale kaasa oma soovid. 

«Saagu su nimeks Tiiu, too meile tuntust ja õnne. Hoia meie hiidlasi, meremehi ja kõiki, kes sinuga seilavad!» lausus ristiema ning lõi pidulikult šampusepudeli vastu laeva.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm rääkis pidulikul ristimistseremoonial, et juba homsest on hiidlaste ja Hiiumaa külaliste kasutuses kaks uut parvlaeva. «Uute parvlaevade saabumine on hiidlastele peaaegu sama oluline sündmus kui laulu- ja tantsupidu kogu Eesti rahvale,» ütles Kalm.

Tseremoonial osalenud majandus- ja taristuminister Kadri Simson märkis oma kõnes, et parvlaev Tiiu liinile jõudmine tähendab seda, et pikalt kestnud parvlaevasaaga saab vähemalt hiidlaste seisukohast lõpuks lõppenuks lugeda. 

Parvlaev Tiiu  hakkab reisijaid teenindama Rohuküla-Heltermaa liinil. Laeva esimene liinireis toimub juba homme kell 08.30 väljumisega Heltermaa sadamast.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles