Nakkuspuhang koolinoorte üritusel: ligi 40 õpilasel hakkas halb, osa viidi haiglasse analüüse andma (5)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula gümnaasium.
Lihula gümnaasium. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Eesti Õpilasesinduste Liidu üldkoosolekul osalenud õpilasi tabas haiguspuhang – kümned noored oksendasid ja kaks neist viidi analüüside võtmiseks Pärnu haiglasse.

Kogu nädalavahetuse kestnud üritus toimus Lihula gümnaasiumis, mille direktor Janar Sõber teadis rääkida, et koolis ööbinud noortel hakkas halb ööl vastu pühapäeva.

Kokku osales pühapäeva pärastlõunani kestma pidanud üldkoosolekul ligi 200 noort. Koolidirektori teada hakkas kümnetel lastel halb ja nad oksendasid. 

Esialgsel infol viis kiirabi neli last analüüside võtmiseks ka haiglasse, ent täna täpsustas Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amur, et Lihulast toodi Pärnu haiglasse siiski kaks last. Nad hospitaliseeriti täiendavateks uuringuteks lasteosakonda ja üks neist oli esmaspäeva keskpäeva seisuga juba koju lubatud. Teine laps viibib veel haiglas ja tema seisund on Amuri kinnitusel rahuldav.

Pühapäeva varahommikul saadeti kõigile koosolekul osalevatele koolinoortele meilile ankeet, kus küsiti, kas noor tunneb end halvasti. Lisaks uuriti, kas lapsevanemaid on teavitatud ja paluti edastada vanemate kontaktnumbrid.

Kohapeale saadeti olukorraga tutvuma ka terviseameti eksperdid. Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri kinnitas Postimehele, et nakatus umbes 40 õpilast. Nakatunud lastel on soolenakkuse sümptomid ja esialgse info põhjal võis tegemist olla toidutekkelise nakkuspuhanguga. Ent kinnitada loodab terviseamet seda infot kas esmaspäeval või teisipäeval.

Saluri sõnul reageeriti nakkusele kohapeal väga asjatundlikult ja nakatanud lapsed eraldati koheselt tervetest. Samuti anti olukorrast kohe teada lapsevanematele.

Lihulas jääb homme kool ära

Direktor Janar Sõber ütles Lääne Elule, et Lihulas esmaspäeval koolipäeva ei ole. «Teavitasin klassijuhatajaid, kes omakorda teavitasid lapsi ja lapsevanemaid,» ütles ta. Kas teisipäeval koolitunnid toimuvad, see veel selgub.

Sõber ütles, et enne kokkutulekut ei viidanud miski võimalikule haiguspuhangule. «Seitse kuni kümme puudujat päevas, ei midagi erilist,» lausus ta.

Õpilasesinduste liidu juhatuse esimees ei soovinud Postimehele olukorda kommenteerida enne, kui haiglast on tulnud analüüside vastused. 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles