Kesknoored: Lukas ei tohiks Loodust kaitsta

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ei aja tagasi, et läks suitsetanud poisse korrale kutsudes liiale, kuid eitab soovi neile teadlikult põletushaavu tekitada.
Praegune Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ei aja tagasi, et läks suitsetanud poisse korrale kutsudes liiale, kuid eitab soovi neile teadlikult põletushaavu tekitada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Keskerakonna Noortekogu Akadeemiline Ühendus (EKNA) mõistab hukka haridusminister Tõnis Lukase väljaütlemise, kus minister kiidab õpilast kehaliselt väärkohelnud koolidirektor Tarmo Looduse tegu.


Avaldus on vastuseks Lukase eilsele avaldusele, kus ta teatab, et kutsekooli direktoril Tarmo Loodusel pole erilist põhjust kahetseda, et ta ühele õpilasele põleva sigareti peopessa surus ja põletushaava tekitas.

EKNA esimehe Henri Kaselo sõnul on hämmastav, et Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv koolidirektor ei ole oma tegu kahetsenud ja tagasi astunud ning tema erakonnakaaslasest haridus-ja teadusminister kiidab teda.

«Kooli territooriumil suitsetajatele kutsutakse politsei ja nende kohta tehakse avaldus, millega tegeleb noorsoopolitsei ning sotsiaaltöötajad. Ei ole ikka nii, et võtad kurika ja hakkad seejärel kooli ümber suitsetavaid noori laiali peksma,» ütles Kaselo.


Akadeemiline ühendus leiab, et USAs või Lääne-Euroopas oleks sellisest sõnavõtust tulnud väga suur skandaal.

«Meie elame paraku aga riigis, kus valitsuse liikmed avalikult tekitavad vihaõhkkonda venelaste ja eestlaste vahel, kus haridusminister avalikult kutsub koolidirektoreid üles oma õpilasi kehaliselt väärkohtlema,» leidis EKNA aseesimees Priit Kutser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles