Mobiilivabal päeval tabati roolist 164 telefoni kasutanud juhti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal politsei- ja piirivalveameti (PPA) ning maanteeameti korraldatud mobiilivabal päeval tabati sõidukiroolist 164 mobiiltelefoni kasutanud juhti.

«Jutt pole enam sellest, et juhid räägivad rooli keerates telefoniga. Järjest kasvav trend on nutiseadme kasutamine sõnumite lugemiseks ja kirjutamiseks. Kõik need inimesed, kelle infonälg on nõnda suur, sõidavad sisuliselt pimesi,» ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Ühe päeva jooksul, 5. aprillil, keskendusid politseinikud üle Eesti just kõrvalistele tegevustele roolis. Loigo sõnul röövib juhtide tähelepanu kõige rohkem just mobiiltelefon.

Päeva jooksul tabasid politseinikud 164 mobiiltelefoni kasutanud juhti ning üheksal sõidukis viibinud inimesel oli turvavöö lahti. Lisaks registreeriti 102 muud liiklusseaduse rikkumist. Osa juhte said võimalus osaleda PPA ja maanteeameti korraldatud sekkumiskoolituses, mille eesmärk on panna inimeste mõistma kõrvaliste tegevuste ohtlikkust.

Kolme kuuga on korrakaitsjad tabanud üle 800 mobiiliga rääkiva autojuhi. Politsei pöörab tänavu liiklusjärelvalves varasemast rohkem tähelepanu kõrvalistele tegevustele autoroolis.

Eestis kasutab uuringute kohaselt 71 protsenti sõidukijuhtidest autoroolis mobiiltelefoni ning 97 protsenti neist vastab kõnedele. Probleemi tõsidusele viitab asjaolu, et tähelepanu hajutavate tegevuste tõttu juhtub Eestis uuringu andmetel iga päev keskmiselt üle kahe liiklusõnnetuse. Lisaks sattus 2016. aastal 33 protsenti autojuhtidest sel põhjusel ohtlikku olukorda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles