Aeg: IRLi uus juht ei pea tulema tingimata valitsusest või riigikogust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg.
Raivo Aeg. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva riigikogu liikme Raivo Aegi hinnangul ei pea erakonna uus juht tulema tingimata valitsuse ega riigikogu liikmete seast, samas ei tohiks ta tulla ka väljastpoolt erakonda.

Enda kandideerimise on Aeg praeguseks välistanud. «Selle, et minust erakonna esimees saaks, olen ma tõesti välistanud,» ütles Aeg Postimehele. Ta ei soovinud oma otsust põhjendada, kuid tunnistas, et erakonnas on arutatud erinevaid võimalusi.

Aegi sõnul oleks hea, kui erakonna järgmine juht tuleks valitsuse või parlamendi liikmete seast, kuid midagi ei juhtuks ka siis, kui ta sellesse ringi ei kuulu. Küll aga peaks erakonna uus esimees tulema tema sõnul IRLi ridadest.

Aeg ei soostunud avalikustama, keda ta võimaliku kandidaadina silmas peab, öeldes, et ainult tema silmaspidamisest on vähe kasu. «Tuleb arvestada üldise toetusega ja konkreetne inimene peab ka ise selleks valmidust avaldama. Täna me ei ole valmis konkreetset kandidaati veel avalikkusele välja käima,» ütles ta.

Aeg lisas, et mida varem on kandidaadid teada, seda parem on, sest nad peavad jõudma oma tulevikuplaane ka piirkondades tutvustada. Kandidaatide esitamine mais toimuvaks suurkoguks lõpeb 27. aprillil.

Kaks aastat IRLi juhtinud Margus Tsahkna, kelle ettepanekuid erakonna volikogu nädalavahetusel ei toetanud, on kinnitanud, et uuesti ta erakonna esimeheks ei kandideeri. Samuti on kandideerimisest loobunud varem võimalikuks uue juhi kandidaadiks pakutud Marko Mihkelson.

Samas pole IRLi esimeheks kandideerimist välistanud erakonna volikogu esimees, riigikokku kuuluv Helir-Valdor Seeder. Seeder ütles laupäeval, et lähinädalad peavad näitama, kas talle tehakse kandideerimiseks ettepanek. «Kui toetus on nii väike, et ma ise enda kandidatuuri üles sean, siis ei ole mul lootust ka osutuda valituks, aga kui seda tehakse erakonna liikmete poolt ja erinevate erakonna ühenduste poolt, siis ma tõsiselt seda kaalun,» ütles ta pärast volikogu koosolekut ajakirjanikele.

IRLi suurkogu valib erakonnale uue esimehe, aseesimehed, eestseisuse ja teised juhtorganid 13. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles