Täna «Radaris»: Tuleva, Kristjan Randalu pagulastest ning mida teab vene valija Savisaarest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Keskerakonna sünnipäeval Väike-Maarjas
Edgar Savisaar Keskerakonna sünnipäeval Väike-Maarjas Foto: Kasper Mäe / Virumaa Teataja

Tänases Kanal 2 uudistemagasinis «Radar» võetakse luubi alla pensioniühistu Tuleva, Euroopa pagulasprobleemid Kristjan Randalu silme läbi ning otsitakse vastust küsimusele, mida teavad Lasnamäe valijad, peamiselt venekeelsed inimesed Edgar Savisaarest.

Märtsi lõpus sai pensioniühistu Tuleva oma fondidega alsutamiseks rohelise tule. Ent juba enne tegevuse alustamist kõlasid nende jõulised rünnakud olemasolevate pensionifondide aadressil ning räägitakse, et muutusi pensioniturul on nad kaasa toonud juba enne alustamist. «Radar» käis uurimas, mis pani ühe seltskonna kodanikke iseendale pensionifondi looma. 

Savisaar ja vene valija

Kui peaks selguma, et Keskerakonna endine liider Edgar Savisaar kandideerib sügisestel kohalike omavalitsuste valimistel, osutub oluliseks kaalukeeleks venekeelse elanikkonna hääl. «Radari» uurimusest selgub, et Savisaare kohtuasjaga pole venekeelne valija eriti kursis. 

Venemaalt Eestisse põgenenud ajakirjanik ja vene keele õpetaja Andrei Kuzitškin töötas «Radari» palvel läbi viimase pooleteise aasta jooksul ilmunud ajaleheartiklid, veebiartiklid ja teleuudised. 

«Kui artikleid lugeda, siis on mulje Savisaarest päris hea. Ei ole halb, on teinud väga palju. Praegu on haige, talle tuleb kaasa tunda. See on üldine kujunenud arvamus,» räägib Kuzitškin. «Väga palju tähelepanu pööratakse Edgar Savisaare tervisele.»

Venekeelse Postimehe peatoimetaja Olesja Lagašina aitab seda mõista. «No ütleme ausalt, et meil on keskerakondlikud kanalid, näiteks PBK ja Stolitsa, kus võib olla Keskerakonda kritiseeritakse natukene vähem,» ütleb Lagašina. 

Mida kujutab endast Tuleva, mida tähendab tipp-pianist Kristjan Randalule igapäevane kokkupuude Euroopa pagulasprobleemiga ning milliste sõnadega iseloomustavad Lasnamäel elavad venelased Savisaart, seda näeb täna õhtul «Radarist» kell 20 Kanal 2s. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles