Hallitusseene käes kannatanud Eesti saatkond USAs pääses väljakolimisest

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saatkond Washingtonis.
Eesti saatkond Washingtonis. Foto: Eesti saatkond USAs

Hallitusseene leviku käes kannatanud Eesti saatkond Washingtonis pääses hoonest kiirkorras väljakolimisest, kuna ekspertiisi andmetel on eelmisel aastal tehtud tööd tulemust andnud ja olukord on paranenud.

Saatkonnahoone on juba aastaid olnud kehvas seisukorras ning mullu märtsis tellis välisministeerium hoone seisukorra väljaselgitamiseks ekspertiisi. Välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakovi sõnul näitasid suvel valminud ekspertiisi tulemused, et hoone kandekonstruktsioonid on amortiseerunud, samuti avastati hoone seintes ja lagedes vohav hallitusseen.

Seene leviku põhjus oli ilmselt vananenud ventilatsioonisüsteem.

Ministeerium tellis mullu kohalikult ettevõttelt hallitusseene kõrvaldamise. Vahetult pärast töid tehtud mõõtmised hoones olukorra paranemist ei näidanud, küll aga nihet paranemise suunas sügisel tehtud kordusekspertiis.

Kuigi ekspertiis hoones viibijatele otsest terviseriski ei näidanud, tellis välisministeerium tänavu jaanuaris hoonele uue ekspertiisi.

«Õhu kvaliteet hoones on erinevate meetmete kasutuselevõtmise tulemusel oluliselt paranenud ja hetkel ei ole kiirkorras hoonest väljakolimine enam aktuaalne. Lähiajal võetakse hoones taas õhuproove ja õhu kvaliteeti jälgitakse pidevalt,» ütles Sudakov.

Juhul kui viimane ekspertiis poleks näidanud hoone seisukorra paranemist, oleks välisministeerium otsinud kuni olukorra paranemiseni lasknud saatkonna kolida ajutistesse ruumidesse.

Välisministeerium laseb sel aastal Eesti saatkonnahoonet Washingtonis renoveerida. Riigieelarves on selleks ette nähtud 700 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles