Ojuland palus Ashtoni abi Eesti turistide päästmiseks Liibanonis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paruness Catherine Ashton.
Paruness Catherine Ashton. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland pöördus eile hilisõhtul Euroopa Parlamendi täiskogu istungil Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja paruness Ashtoni poole palvega aidata röövitud Eesti jalgrattureid Liibanonis.

«Täna pärastlõunal rööviti Liibanonis relvastatud meeste poolt grupp Eesti jalgrattureid,» lausus Ojuland. «Palun, et paruness Ashton, hoolimata tema pidevast ja hädavajalikust hõivatusest Liibüas, aitaks olukorda lahendada.»

«Vastrajatud Euroopa Liidu välisteenistuse väljakutseks on hoolitseda väikeste liikmesriikide eest, kui Euroopa Liidu kodanikud säärastes murettekitavates olukordades abi vajavad,» põhjendas Ojuland.

Ojuland vahendas, et eestlased olid saabunud Liibanoni Süüriast ning kella 17:30 paiku kohaliku aja järgi kinni peetud relvastatud meeste poolt, kes kasutasid kolme numbrimärkideta autot.

Ojuland juhtis tähelepanu ka asjaolule, et Bekaa orgu Liibanonis hoiab oma kontrolli all Hezbollah islamistlik liikumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles