Fotod: IRLi poliitikud klaarisid erimeelsusi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus ja riigikogu fraktsioon kogunesid täna õhtul Toompeale, et klaarida erakonnas tekkinud lahkarvamusi.

IRLi praeguse esimehe Margus Tsahkna sõnul kinnitati nõupidamisel, et kuigi koalitsioon on erakonnale maailmavaateliselt keeruline, täidab IRL valitsuses jätkuvalt oma lubadusi ja koalitsioonilepet, mille erakonna volikogu kiitis ühehäälselt heaks novembris.

«Meie oleme see erakond, kes oma lubadusi täidab, ja me selle kõigega tegeleme. See oli väga selge, et valitsuse liikmed teevad oma tööd,» rääkis ta ja lisas, et päris palju räägiti kohtumisel konkreetsetest teemadest, mis on parasjagu laual ja mis on kõigile koalitsioonierakondadele rasked.

Samuti oli tema sõnul juttu IRLi lähenevast suurkogust, kus valitakse erakonnale uus juhtkond. «Mina olen öelnud selgelt välja, et ma ei kandideeri erakonna esimeheks, ja ma hoian head tava, et ma sellesse protsessi enam ei sekku. Minu sõnumid on olnud väga selged,» ütles Tsahkna.

Riigikogu liikme Viktoria Ladõnskaja sõnul näitas tänane kohtumine, et erakonna eestseisuse ja fraktsiooni liikmed mahuvad ilusasti ühte ruumi. Tema sõnul ei olnud teravaid küsimusi enam arutlusel, vaid otsiti võimalusi, kuidas ühiselt edasi liikuda ja ajada ühte asja.

«Kokkuvõttes oli tänane koosolek väga positiivne ja mul on ülihea meel, et me rahuneme maha ja saame edastada positiivseid sõnumeid ka oma auditooriumile, oma valijatele, neile, kes hoiavad meile pöialt,» rääkis Ladõnskaja. «Nemad on huvitatud sellest, et meil oleks poliitiline arutelu, aga mitte mingisugune siseklatš.»

IRLi aseesimees, sotsiaalkaitseminister Kaia Iva kinnitas koosolekul, et kandideerib mais toimuval suurkogul erakonna esimeheks.

Erakonna volikogu esimees, riigikogu liige Helir-Valdor Seeder oma kandideerimist veel ei kinnitanud. Ta kordas koosoleku eel ajakirjanikele, et pole nõus uueks esimeheks kandideerima siis, kui ta peab oma kandidatuuri ise esitama. «Kui mul on piisavalt toetajaid, siis ma mõtlen tõsiselt selle peale. Praegu ei ole ma oma otsust veel langetanud, aga ma kindlasti teen seda lähema nädala jooksul ning annan sellest teada,» ütles Seeder.

IRLis puhkes sõnasõda enne laupäeval peetud volikogu koosolekut, kus lükati tagasi kaks aastat erakonda juhtinud Tsahkna ettepanek muuta põhikirja ning toetati uute juhivalimiste korraldamist. Tsahkna kinnitas seejärel, et ei kandideeri enam uuesti erakonna esimeheks. Samuti loobus kandideerimisest varem võimalikuks uue juhi kandidaadiks pakutud Marko Mihkelson.

IRLi suurkogu valib erakonnale uue esimehe, aseesimehed, eestseisuse ja teised juhtorganid 13. mail.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles