Piirivalve ei lubanud Vene telekanali operaatorit Eestisse (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Politsei- ja piirivalveameti ametnikud ei lubanud täna ennelõunal Eestisse siseneda Vene telekanali Ren TV operaatoril, kuna tema ütlused reisi eesmärgi kohta ei vastanud tõele.

Mees saabus Tallinnasse kell 11.08 maandunud Moskva lennukiga. Mees väitis, et tuleb Eestisse turistina, kuid küsitluse käigus tuli välja, et ta on operaator, kes tuli Eestisse tööd tegema, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuik Postimehele.

Ametnikud väljastasid mehele sisenemiskeelu ja ta ootab mitte-Schengeni alal tagasilendu Moskvasse.

Vene telekanali 5TV andmetel ei lastud Eestisse Ren TV operaatorit Ilja Omeltšenkot, kes tuli kajastama Tallinnas toimuvat foorumit «Avatud Venemaa». Sama lennuga tuli telekanali teatel Eestisse ka Ren TV korrespondent, kellel piiril probleeme ei tekkinud ja tal lubati riiki siseneda.

Kuik ütles kommentaariks, et sama lennukiga tuli ka teine Venemaa kodanik, kelle kontrollimisel ja küsitlusel ei tekkinud reisi eesmärgi osas ebakõla ning mehel lubati riiki siseneda.

5TV avaldas ka Omeltšenko enda filmitud videolõigu Tallinna lennujaamast, milles mees räägib, et tal ei lubatud Eestisse siseneda ja ta ootab nüüd võimalust Moskvasse tagasi lennata.

Watch video!
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles