Paet: Liibanon suhtub inimröövi juhtumisse väga tõsiselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseinikud pantvangi võetud Eesti kodanike jalgratastega.
Liibanoni politseinikud pantvangi võetud Eesti kodanike jalgratastega. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paeti kinnitusel suhtub Liibanon inimröövi juhtumisse väga tõsiselt ning hetkel püütakse välja selgitada röövitud eestlaste asukoht.

Paeti sõnul on ta viimase ööpäeva jooksul olnud tihedas kontaktis nii Liibanoni kui ka teiste riikide esindajatega ning kõige tähtsam on praegu tuvastada röövitud inimeste asukoht ja nad võimalikult kiiresti koju tagasi toimetada.

Paeti kinnitusel pole endiselt veel selgunud, kes on röövi taga või mis põhjusel seda tehti ning kuna röövijailt pole seni laekunud mingeid teateid, pole ka teada, kas sündmusel on poliitiline taust.

Postimees.ee andmetel oli röövitute näol tegemist kogenud rattaretkelistega ning kõnealune reis oli pikalt plaanitud. Liibanoni ja Süüria avastamise reisi pikkus pidi olema kaks nädalat.

Relvastatud jõuk pidas eile õhtul Liibanoni idaosas Zahle linna tööstuspiirkonnas Bekaa orus kella 17.30 ajal kohaliku aja järgi kinni seitse Eesti meest vanuses 25-40 aastat, kes viibisid Liibanonis jalgrattamatkal.

Ametnike sõnul sundis röövlijõuk relvade ähvardusel eestlasi ronima kaubikutesse ning seejärel võeti suund Bekaa oru idaosas asuva Kfar Zabadi suunas.

Osa riike, nende hulgas Eesti ja USA, on soovitanud Liibanoni reisimist vältida, teised on soovitanud võtta sinna minnes tarvitusele ettevaatusabinõud, näiteks vältida kõrvalteid ja kaugeid piirkondi ning seda eriti just Bekaa orus, mis on tuntud seadusetuse, narkokaubanduse ja klannitülide poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles