Lukas: tahtlikku väärkohtlemist Viljandis ei toimunud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kutsekooli direktor Tarmo Loodus.
Viljandi kutsekooli direktor Tarmo Loodus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Haridusminister Tõnis Lukase sõnul ei toimunud Viljandis koolijuhi ja täisealise õpilase vahel tahtlikku füüsilist väärkohtlemist.

Kooli turvalisus algab kindlatest reeglitest ja neid peavad järgima kõik koolis viibivad inimesed, teatas haridusminister Tõnis Lukas pressiesindaja vahendusel.

«Minule teadaoleva kirjelduse järgi ei toimunud koolijuhi ja täisealise õpilase vahel tahtlikku füüsilist väärkohtlemist,» sõnas Lukas ja lisas, et mil määral õpilane korda rikkus ja kas direktori reaktsioon antud olukorras oli ülepingutatud, peab selgitama uurimine.

«Milline on turvaline kool ja kuidas seda saavutada, on üks põhiteema haridus- ja teadusministeeriumi korraldataval koolijuhtide igasügisesel seminaril 21. ja 22. oktoobril Tartus,» teatas ministeerium.

Erinevate huvigruppide ja organisatsioonide esindajatest koosnenud ekspertide kogu on arutanud vajalikke seadusemuudatusi koolivägivalla ennetamiseks, kaalutud on õpetajate täiendkoolituse vajadust ning ettevalmistamisel on abimaterjal õpetajale käitumiseks keerulises olukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles