Parvlaev Piret läks liinile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vanasadamas ristiti TS Laevade neljas parvlaev Piret.
Tallinna Vanasadamas ristiti TS Laevade neljas parvlaev Piret. Foto: Liis Treimann

Sel nädalal Tallinnas ristitud parvlaev Piret hakkas reedest reisijaid vedama, esimene väljumine Kuivastu sadamast oli kell 9.40.

Uute parvlaevade liinile tulek on viimastel kuudel Eestis olnud niivõrd tavaline nähtus, et Pireti esimene reis toimus igasuguse tseremooniata. Siiski tunnustati Pireti esimest reisijat, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Veeteede ameti inspektorid ei leidnud hiljuti Eestisse saabunud ning suursaarete vahel sõitma hakkavatel parvlaevadel Tiiu ja Piret tehnilisi puudusi.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm märkis parvlaev Pireti ristimisel, et viimase uue parvlaeva liinile asumisega tõuseb kindlasti ka mandri- ja suursaarte vahelise parvlaevanduse kvaliteet.

Poolas Remontowa laevatehases valminud parvlaev Piret sai nime Saaremaa mütoloogilise kangelase Tõllu kaasa järgi. Tallinna Vanasadamasse jõudis laev 3. aprilli hommikul, päev pärast parvlaeva Tiiu saabumist. Heltermaa-Rohuküla liinil sõitev Tiiu ristiti läinud laupäeval Heltermaa sadamas.

TS Laevade tellitud neljast uuest parvlaevast esimene – Leiger – jõudis Eestisse 10. detsembril ja parvlaev Tõll 9. jaanuaril. Leiger ja Tiiu teenindavad Hiiumaa liini ning Tõll ja Piret Saaremaa liini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles