Paet: endiselt puudub teave röövi korraldajate kohta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet lahkumas Liibanonis röövitud seitsme Eesti jalgratturi teemal ministeeriumis toimunud pressikonverentsilt.
Välisminister Urmas Paet lahkumas Liibanonis röövitud seitsme Eesti jalgratturi teemal ministeeriumis toimunud pressikonverentsilt. Foto: Priit Simson

Välisminister Urmas Paet ütles pressikonverentsil, et endiselt pole ühtki sõnumit, kes korraldas eile õhtul seitsme jalgrattamatkal olnud eestlase röövi Liibanonis.

Paet ütles, et röövi motiivide kohta pole mingit infot, samuti pole esitatud mingeid nõudmisi.

Veel rõhutas välisminister, et Liibanon võtab juhtunut väga tõsiselt.

Paet rääkis, et Eesti teeb antud asjas koostööd mitmete riikidega, ta on suhelnud Türgi, Itaalia ja Prantsuse välisministri ning euroliidu välispoliitika kõrge esindaja Catherine Ashtoniga.

Täna õhtul jõuab Beirutisse kohale ka Eesti diplomaat, kellest saab kohapeal välisministeeriumi kontaktisik. Tema isikut pole tema töörahu huvides jätkuvalt avaldatud, kuid tal on ministri kinnitusel Aasias töötamise kogemus.

Küsimusele, kuidas käitub Eesti lunaraha nõudmise korral, vastas Paet, et ta ei hakka arutama ühegi spekulatiivse variandi üle.

Relvastatud jõuk pidas eile õhtul Liibanoni idaosas Zahle linna tööstuspiirkonnas Bekaa orus kella 17.30 ajal kohaliku aja järgi kinni seitse Eesti meest vanuses 25-40 aastat, kes viibisid Liibanonis jalgrattamatkal. Ametnike sõnul sundis röövlijõuk relvade ähvardusel eestlasi ronima kaubikutesse ning seejärel võeti suund Bekaa oru idaosas asuva Kfar Zabadi suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles