Kross: röövitute isikuandmete avaldamine võib kahju tuua

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Urmas Luik

Julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross ütles, et mida vähem Liibanonis Eesti jalgratturid röövinud jõuk nende taustast teab, seda parem.

«Kõige kriitilisemad on just esimesed paar ööpäeva,» vahendab Reporter.ee Krossi sõnu. «Eriti sel ajal oleks isikuandmete avalikustamine kahjulik nii võimalikele päästjatele kui ka isikutele endile.»

«Mida rohkem pantvangivõtjad nende taustast, perekondadest, ka majanduslikust olukorrast teavad, seda halvem,» lisas Kross.

Islamirühmitus Hezbollah, keda peetakse eestlaste võimalikuks röövijaks, on julgeolekueksperdi sõnul ohtlik. «See on sama organisatsioon, kes mõne aasta eest sõdis Iisraeliga. Nad on üsna ohtlikud – väga hästi relvastatud, neil on üsna hea suhtlusvõrgustik kohaliku elanikkonna hulgas, nad on ka üsna populaarsed ja sageli suhteliselt läänevaenulikud,» kirjeldas Kross.

Julgeolekuekspert soovitab Lähis-Idas reisides väga ettevaatlik olla. «Kogu Lähis-Ida piirkond on praegu ikkagi väga volatiilne. Ilmselgelt sellist raputust ei ole geopoliitiliseltki pärast Nõukogude Liidu lagunemist maailmas toimunud. Mitmes riigis on kodusõda ja Liibanon on ju olnud aastakümneid rahutu koht. Soovitaksin praegusel ajal võimalusel vältida nii Liibanoni kui muid rahutuid riike sealkandis,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles