Narvas tabati pühade ajal kaheksa joobes alaealist, ühel seljas politseivorm

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol.
Alkohol. Foto: Tervis.ee

Ööl vastu 15. aprilli tabati Narva linnas reidi käigus kaheksa alkoholijoobes alaealist ja kolm täiskasvanut, kes alaealistele alkoholi ostsid.

Ööl vastu 15. aprilli kontrollisid Narva politseijaoskonna noorsoo- ja piirkonnapolitseinikud Narvas ja Sillamäel alla 18-aastaseid noori. Kontrolli käigus tabati kaheksa alkoholi tarvitanud alaealist, neist noorim oli 14-aastane. Lisaks peeti kinni ka üks nooruk, kellel olid narkootikumide tarvitamise tunnused.

«Murettekitav on see, et ühele teismelisele andis alkoholi üle tema enda isa. Samuti tegime veel kindlaks kaks juhtumit, kus täisealised pakkusid alaealistele alkoholi,» sõnas Narva politseijaoskonna piirkonnavanem Jelena Roos-Metsma.

Kontrolli käigus märkasid patrullpolitseinikud Narvas Võidu tänaval noorukite seltskonda, kellest ühel oli käes alkoholipudel ja ta kandis politseivormi. Ametnikud peatasid auto ja palusid politseivormis noorukil seisma jääda. Nooruk eiras politseinike korraldust ja pani jooksu, ta tabati Energia tänaval.

Kontrollimisel selgus, et tegemist on 16-aastase noormehega ja ta toimetati edasisteks menetlustoiminguteks jaoskonda. Juhtunu kohta alustati väärteomenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ametniku vormiriietuse ebaseaduslikku kasutamist.

Noorsoopolitseinikud viivad koolides läbi ennetusteemalisi loenguid ja üritusi, mille käigus selgitatakse noortele alkoholi ja muude sõltuvusainete kahjulikkust, kuid kui kodus käitutakse vastupidiselt, ei ole nendest loengutest kahjuks kasu, nentis Roos-Metsa.

«Täisealised peavad mõistma, et alkohol ja muud mõnuained kahjustavad oluliselt laste tervist ning alkoholi ostmine lastele on karistatav. Lisaks sellele suureneb alaealistel oht panna toime mõni süütegu või vastupidi, sattuda selle ohvriks. Kahjuks oleme oma töös kokku puutunud ka juhtumitega, kus meedikute abi on vajanud alkoholimürgistuse saanud lapsed vanuses 8-11 eluaastat,» tõdes Roos-Metsma.

Alkoholiseadus keelab alkohoolse joogi pakkumise, võõrandamise või üleandmise alaealisele ning sellise teo eest saab toimepanijat karistada kuni 1200€ rahatrahviga või arestiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles