Täna «Radaris»: kas uus lähenemine päästab teismelise pahedest?

«Radar» / Kanal 2
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastane Tanel räägib saates oma loo. Pildil koos terapeut Karin Lutsuga.
17-aastane Tanel räägib saates oma loo. Pildil koos terapeut Karin Lutsuga. Foto: «Radar» / Kanal 2

12-aastane joomisprobleemiga tüdruk, 15-aastane koolis tagakiusatud ja peksmissüüdistusega neiu ning 17-aastane noormees, kes aastaid oma koolikaaslaste ja õpetajate tagant varastas, räägivad tänases «Radaris», kuidas riigi uus lähenemine püüab aidata neid pahedest hoiduda.

17-aastane Tanel räägib saates oma loo. Pildil koos terapeut Karin Lutsuga.
17-aastane Tanel räägib saates oma loo. Pildil koos terapeut Karin Lutsuga. Foto: «Radar» / Kanal 2

«Ma olen elus nii palju varastanud,» räägib 17-aastane Tanel, meenutades oma aastatepikkust pikanäpumehe elu põhikoolis.

«See juhtus siis, kui ma jooma hakkasin,» meenutab tänaseks 14-aastane Cristlin kahe aasta tagust hetke, mil tema ellu politsei saabus.

Teismelised, kes veel paari kuu eest polnud valmis kellegagi oma muresid arutama, räägivad tänases «Radaris» avameelselt näo ja nimega oma probleemidest. Nad on valmis selleks, sest on läbimas riigi määratud uut pereteraapia programmi.

See on Eestis esmakordne lähenemine, kus noore koju saadetakse terapeut, kes proovib koos ema ja isaga jõuda põhjusteni, miks pere nooruk on halvale teele pööranud.

«Vanemad on ju ikka need, keda ei kuulata,» räägivad Cristlini ema ja isa avalikult oma probleemist tütrega. Terapeut on aidanud neil oma tütrega suhteid parandada.

Kui karmiks kujunes aastaid varastanud noore Taneli elu, millist alkoholi tarbivad 12-aastased noored, kuidas võib koolikiusamine kogu pere elu äärmiselt raskeks teha ning kas uus lähenemine tõesti aitab, näeb täna õhtul kell 20 Kanal 2 saates «Radar».

Teisest loost saab teada, et bändist Ewert and the Two Dragons välja kasvanud Erki Pärnoja jõudis sel kevadel teise sooloalbumini. Sellega loodab Pärnoja murda Euroopasse, juba on ta käinud oma muusikat tutvustamas Soomes. Oma plaadi muusika loob ja kõik pillid mängib sisse Pärnoja ise. Kuidas töötab ühemehebänd, mis kontsertideks laenab muusikuid Rootsist, käis «Radar» prooviruumis piilumas. 

Gert-Kristjan Rungi ja Zlatan Ibrahimovic
Gert-Kristjan Rungi ja Zlatan Ibrahimovic Foto: «Radar» / Kanal 2

Lisaks portreteerib «Radar» noort ettevõtjat Gert-Kristjan Rungi, kellest sai 19-aastasena Rootsi tuntud maitsevee Vitamin Welli Eesti maaletooja. Saates kuuleb, mida arvab Rungi oma rikkusest ning kuidas see kõik sai alguse Edgar Savisaare pilamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles