Kevadine kohupiimakook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine kohupiimakook
Kevadine kohupiimakook Foto: Jaan Heinmaa

Neljale
40 minutit

Purupõhjaks ja -katteks
8 dl jahu
1 pakk ehk 200 g võid
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 tl söögisoodat
Maitseloominguks võid purule lisada 1 dl hakitud pähkleid või mandleid, 3 sl seesami- või mooniseemneid, 1 dl kookoselaaste.
Kohupiimasegu:
400 g kohupiimakreemi või -pastat (või pakikohupiima)
4 sl suhkrut
 

Võid kasutada meelepärase maitsega ja juba magusat kohupiimakreemi või maitsestamata kohupiimapastat. Viimase puhul lisa veel 4–5 sl tuhksuhkrut ning 1 tl vanillsuhkrut.
150–200 g hapukoort
5–6 muna
peale puistamiseks kookoselaaste või hakitud pähkleid

Maitseloominguks võid lisada 1–1,5 dl rosinaid või muid kuivatatud puuvilju, 1 dl šokolaaditükke, 2 dl külmutatud marju või siirupikirsse, külmutatud vaarikaid või 2 dl lemmikmoosi.

Kuumuta ahi 170 kraadini. Pudista sõrmedega jahu, suhkrud, sooda, (soovi korral meelepärased lisandid) ja või purujaks massiks. Vooderda umbes 40 x 40 cm suurusega ahjuplaat küpsetuspaberiga. Klopi täidiseained ühtlaseks massiks. Puista pool purusegust põhjaks. Kalla peale kohupiimamass ning soovi korral puista või tõsta peale meelepärane lisand. Ülejäänud puru puista katteks. Küpseta kooki ahjus umbes 40 minutit. Küpsetis peab ahjust võttes veel kergelt võbelema. Jahuta pisut ning serveeri soojalt. Lisandiks sobib jäätis või hapukad marjad.

Maitsestamata kohupiimakreemist või -pastast saad krehvtise dipikastme või leivakatte. Lisa paar purustatud küüslauguküünt, pisut soola-pipart, hakitud hapukurki ning soovi korral paprikapulbrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles