Liiklustalgud tõid paljudele kiirust ületanud roolikeerajatele karistuse (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklustalgud
Liiklustalgud Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei viis eile läbi üle-eestilised liiklustalgud ning tabas selle käigus ka hulgaliselt kiiruseületajaid.

Politseinikud jälgisid eile hommikust täna hommikuni kestnud liiklustalgutel piirkiirusest kinnipidamist inimeste soovitud kohtades. Liiklustalgute eel anti teada enam kui 1600 probleemsest kohast. 

Talgutest osa võtnud 264 politseinikku jõudsid ööpäeva jooksul 927 paika, kuhu korrakaitsjaid oodati, teatas politsei- ja piirivalveamet (PPA). Talgutel kontrolliti üle 1400 sõiduki ja vesteldi enam kui 800 juhiga. Kuid alati vestlusest ei piisanud ning 173 roolikeerajat said liigse kiiruse eest ka karistada. Peale kiiruse ületamise registreeriti veel 58 muud rikkumist.

PPA politseikapten Sirle Loigo sõnul puutusid korrakaitsjad kokku inimestega, kellel oli hea meel kodukoha ümbruses mundrikandjaid näha ja kes enda poolt maha märgitud paigas ka ise kiirust ületasid. «Loodan, et eilne aitas pöörata tähelepanu kiiruse ohtudele ning kõik, kes eile puutusid kokku politseinikega, mõtlesid ka oma käitumise tagajärjele,» märkis ta.

Loigo lisas, et suur kiirus pole ainult politseinike mure. «Kui teie elurajoonis on kiirus probleemiks, on üheks võimaluseks kogukonnaga maha istuda. Elanikud peaksid omakeskis kokku leppima, et piirkiirusest peetakse kinni. Eilnegi talgutepäev näitas, et enamik elurajoonides patustajaid olid elanikud ise,» selgitas politseikapten, kuidas inimesed saavad ise oma elukeskkonna turvalisemaks muutmisesse panustada.

Aasta-aastalt kasvanud kiiruseületamiste arv linnades on üks põhjus, miks ka tänavu olid politsei liiklustalgute fookuses just n-ö raske jalaga juhid.

Mullu 21. aprillil ööpäeva kestnud talgutel osales rohkem kui 250 politseinikku, kes vormistasid 220 kiiruseületamist ning lisaks sellele vestlesid ligi poole tuhande juhiga.

Inimeste ettepanekute alusel toimuvaid liiklustalguid peetakse kõikjal Euroopas.

Kaasliiklejate tähelepanekud liiklustalguteks. Allikas: 
Kaasliiklejate tähelepanekud liiklustalguteks. Allikas: Foto: PPA
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles