Kohus mõistis maffiagrupi moodustaja vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Tartu maakohus tunnistas täna Nikolai Kohtovi (30) süüdi kuritegeliku ühenduse organiseerimises, kehalises väärkohtlemises ja ähvardamises ning mõistis talle liitkaristusena seitsmeaastase vangistuse.

Kohus liitis sellele karistusele Kohtovile varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse, kuid kuna mees on selle juba osaliselt ära kandnud, loetakse lõplikuks ärakantavaks karistuseks kuus aastat, neli kuud ja 18 päeva vangistust, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Selle karistuse kandmist loetakse alates teisipäevast. Menetluskuludena peab Kohtov tasuma kokku üle 13 000 krooni.

Süüdistuse järgi lõi Kohtov Tartus 2005. aasta jaanuarist kuni 2. märtsini 2006 tegutsenud isikutevahelise ülesannete jaotusega kuritegeliku ühenduse, kuhu kuulusid eri perioodidel Harles Luik, Artjom Porobanjuk, Andre Smirnov, Rauno Raudkats, Ivan Fedotov, Arvis Vaher, Jevgeni Korotki ja Danel Makko. Kuritegeliku ühenduse eesmärk oli Lõuna-Eestis narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslik käitlemine.

Kohtov juhtis ja rahastas kuritegeliku ühenduse liikmete tegevust, värbas ühendusse liikmeid ja pani neile ülesandeid.

Lisaks süüdistatakse Kohtovi aastatel 2004-2006 neljal korral Tartus teiste isikute löömises ja 2006. aastal toime pandud ähvardamises.

Kohtu teisipäevase otsuse vaidlustamise soovist saavad menetlusosalised teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles