Arstide liit pole streigiplaani maha matnud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal streikisid meedikud 25 päeva ja saavutasid soovitud palgatõusu.
2012. aastal streikisid meedikud 25 päeva ja saavutasid soovitud palgatõusu. Foto: Toomas Huik

Arstide liit põhjendas maikuist streikimist asjaoluga, et riik pole suutnud otsustada tervishoiu rahastamise küsimust. Neljapäeva õhtul see otsus langetati, kuid meedikud streigiplaanist veel ei loobu.

«Arstid koos teiste tervishoiutöötajatega tunnustavad valitsust, et see kauaoodatud otsus lõpuks sündis,» ütles arstide liidu esindaja Katrin Rehemaa. Pensionitelt riigieelarvest tasutav ravikindlustusmaks on selge alus, millega igal aastal tervishoidu lisaraha tuleb.

Täpsemaks hinnanguks on Rehemaa sõnul vaja täiendavaid andmeid. «Näiteks ei tea me eriti midagi haigekassasse liigutatavate lisakohustuste ja nende rahastamise kohta,» tõi ta näite. Rehemaa sõnul on ministrid lubanud, et lisaraha läheb eelkõige ravijärjekordade vähendamiseks, mida soovivad ka arstid.

«Sel aastal ei muutu veel kahjuks midagi, kuid vähemalt on lootust, et patsientide olukord edaspidi paraneb,» sõnas Rehemaa.  

Homseks on minister Jevgeni Ossinovski tervishoiurahva kokku kutsunud. «Loodetavasti saame siis rohkem infot. Tõenäosus, et töörahu säilib, on pärast eilseid otsuseid oluliselt suurem,» ütles meedikute esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles