Keskkriminaalpolitsei juhist saab PPA peadirektori asetäitja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aas.
Krista Aas. Foto: Andres Haabu

Alates 2013. aastast keskkriminaalpolitseid juhtinud Krista Aas asub mais tööle politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori asetäitjana arenduse alal.

Aas hakkab 8. mail juhtima politsei- ja piirivalveameti arendusosakonda, mille alla kuulub nii süüteomenetlus kui ennetustöö, isikut tõendavate dokumentide teenuse arendamine, piiri valvamise uuendused, kriisireguleerimine ning rahvusvaheline koostöö.

PPA peadirektori Elmar Vaheri sõnul peab politsei järjest rohkem mõtlema sellele, kuidas inimestel oleks teenuseid lihtsam ja mugavam kätte saada. «Krista Aasa tugevus on sisutöö tundmine, kuid ka praktiline mõtlemine ja püüdlus lihtsuse suunas, mis tuleb bürokraatia vähendamise eesmärgile kindlasti kasuks,» ütles ta ameti teatel.

Aasa sõnul on politsei eesmärk olla inimlik ja avatud. «Kõik algab sellest, kui mõtleme oma töö planeerimisel ja arendamisel võimalikult palju inimeste peale. Võtsin pakkumise vastu, sest pean nii suure organisatsiooni puhul pikaajalist läbimõeldud arengut väga oluliseks ning näen võimalusi teha politsei tööprotsesse lihtsamaks ja mõistlikumaks,» lausus ta.

Aas töötab keskkriminaalpolitseis alates 2011. aastast, mil ta hakkas juhtima kriminaaltulu tuvastamise bürood. Varem on ta töötanud nii prokuratuuris, advokaadibüroos, riigikontrollis kui ka politseiametis, kus juhtis aastatel 2007–2011 kriminaalpolitsei osakonda.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori senine asetäitja arenduse alal Joosep Kaasik töötab märtsi lõpust Tallinna Tehnikaülikooli administratsiooni juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles