Jalavõru eemaldanud mees saadi kätte

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Kalašnikovi tabamine.
Nikolai Kalašnikovi tabamine. Foto: twitter

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre avaldas sotsiaalmeedias, et elektroonilise jalavõru eemaldanud jooksik on lõpuks kätte saadud.

Justiitsministeeriumi teatel eemaldas  tingimisi vabastatud ning elektroonilise valve all olev Nikolai Kalašnikov jalavõru 9. aprillil ning kohus kuulutas ta tagaotsitavaks 13. aprillil.

Tabatud Kalašnikov on 28-aastane, keskmise kehaehitusega, 173 sentimeetrit pikk, pruunide juuste ja roheliste silmadega. Tal on kaks tätoveeringut- vasaku käe õlavarrel kuu taustal ulguva hundi ja rinna paremal pool kuradi kujutis.

Nikolai Kalašnikov.
Nikolai Kalašnikov. Foto: Justiitsministeerium

Seadus võimaldab kinnipeetavaid vanglast vabastada ning määrata nad elektroonilise valve alla. Elektrooniline valve võib kesta 1–12 kuud.

Hooldusalusele paigaldatakse koju koduvalveseade ning tema jala ümber kinnitatakse jalavõru. Igale valvealusele määratakse lubatud liikumisraadius ja talle koostatakse ajakava. Kui hooldusalune väljub koduvalveseadme levialast selleks mittelubatud ajal, annab seade häiret. Häireteated tulevad ka näiteks koduvalveseadme liigutamise korral, jalavõru eemaldamisel, seadme vooluvõrgust lahtiühendamisel ja raadiosagedusega manipuleerimisel.

Aastatel 2007–2015 määrati elektroonilise valve alla ligi 1700 inimest, kellest enamik läbis elektroonilise valve perioodi edukalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles