Roheliste juht: me toetuse kasv on pikaajaline ja eesmärk on riigikogusse saada (26)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Züleyxa Izmailova.
Züleyxa Izmailova. Foto: Liis Treimann

Erakonna Eestimaa Rohelised juhi Züleyxa Izmailova sõnul on roheliste toetuse kasv kindlasti pikaajaline ning erakond tahab järgmistel valimistel saada riigikogus vähemalt seitse kohta. Isamaa ja Res Publica Liidust möödumise üle rõõmustav Izmailova tegi täna sotsiaalmeedias postituse, kirjutades «IRL laku panni!»

«Kindlasti me loodame, et see on jätkuv trend ja meie eesmärk on riigikogusse saada. Mingisuguse tõuke andis erakonnale juhi vahetus , aga põhiline on ikkagi see, et me saame paremini rääkida oma ideedest ja visioonist. Kui meedia meid varem ignoreeris, siis nüüd oleme saanud meedia vahendusel oma mõtteid väljendada ja see kajastub ka toetuses,» ütles Izmailova Postimehele.

Roheliste juhi sõnul inimestele meeldib visioon Eestist, kui ökoriigist, samas teised erakonnad ei paku mingit visiooni.

«Sellest on kaua räägitud, et Eesti erakondadel ei ole visiooni ja häid liidreid. Inimesed on seda igatsenud, neile meeldib, et selline erakond lõpuks on pildis,» ütles ta.

Arvestades teiste Euroopa riikide kogemust, peaks roheliste stabiilne toetus olema oluliselt suurem, kui praegu.

«Me ikka püüdleme selles suunas, et üle 10 protsendi saada. Me oleme teinud prognoosi, et järgmistel valimistel võiksime saada parlamendis vähemalt seitse kohta. Et roheliste toetus on teistes riikides hea, annab ka meile positiivset emotsiooni. Kindlasti on sama trend toimumas ka Eestis,» lausus ta.

Isaamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetuse jätkuva languse üheks põhjuseks peab Izmailova seda, et IRL on Eesti üks keskkonnavaenulikumaid erakondi.

«Kuna keskkonnateemad on globaalses plaanis äärmiselt teravaks muutunud, siis meil ei ole erakondi, kes käsitleksid seda küsimust. Täna me oleme konkurentsitult ainus erakond, kes üldse seda teemat kõnetab. IRLil on olnud pikalt probleeme, nad on oma mõtetes üsna tagurlikud ja neil lihtsalt ei ole visiooni,» sõnas roheliste juht.

Izmailova: IRL laku panni!

Izmailova tegi täna pärastlõunal sotsiaalmeedias postituse, milles avaldas heameelt roheliste toetuse kasvu ja IRList möödumuse üle.

«Roheliste toetus tõusis 4,9%le IRL laku panni! Suur, suur aitäh kõigile toetajatele, paneme edasi!!» kirjutas Izmailova.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles