Otseülekanne riigikogust: rahvas küsitleb poliitikuid

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Laupäeval tähistab riigikogu oma 98. sünnipäeva traditsioonilise lahtiste uste päevaga, mille raames toimub parlamendi istungitesaalis ka infotund, kus inimeste küsimustele vastavad poliitikud. Otsepilti kell 12 algavast infotunnist saab jälgida Postimehe vahendusel. 

Rahva küsimustele vastavad peaminister Jüri Ratas (Keskerakond), kultuuriminister Indrek Saar (SDE) ja rahandusminister Sven Sester (IRL). Otseülekanne kestab kella 12-13.

Riigikogu lahtiste uste päev algab noorte muusikute tervituskontserdiga Toompea lossi rõdult. Külalisi tervitab riigikogu esimees Eiki Nestor.

Samal päeval kuulutatakse EV100 raames välja Noorte Maapäeva valimised. Valituks osutunud noored saadikud kogunevad 28. novembril riigikogu istungisaali, et võtta vastu ühisdeklaratsioon. Sel päeval täitub sada aastat, mil Maapäev kuulutas ennast kõrgeimaks võimuks Eestis.

Noorte Maapäeva valimised ja läbi aasta kestev programm annavad 15-18-aastastele noortele võimaluse olla osalised sada aastat tagasi toimunus ning jutustada tänapäevase sõnumiga iseseisva Eesti riigi tekkelugu.

Kohvikus peetaval arutelul «Mina jään. Kas ka laulu- ja tantsupidu jääb?» vahetavad mõtteid riigikogu kultuurikomisjoni liikmed ja laulu- ja tantsupeo esindajad. Koolide ja riigikogu võistkondade vahelise traditsioonilise mälumängu teemaks on Eesti Euroopa Liidu eesistumise eel «Eesti ja Euroopa Liit».

Kunstisaalis on terve päeva avatud ERRi Lastejaam. Mängualal saab joonistada, võtta osa töötoast ja õppida rahvatantsu. Lahtiste uste päeva lõpetab Lasteekraani muusikastuudio mudilaste kontsert Valges saalis.

Esimene iseseisvas Eestis rahva valitud esindus – Asutav Kogu – tuli kokku 23. aprillil 1919. aastal Tallinnas. Riigikogu tähistab seda sündmust igal aastal lahtiste uste päevaga. Sissepääs, üritused ja tegevused on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles