Eestit külastab mai alguses Wessexi krahvinna

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wessexi krahvinna Sophie
Wessexi krahvinna Sophie Foto: Andrew Matthews/PA Images

Mai alguses külastab Eestit Briti kuningliku perekonna liige, Wessexi krahvinna Sophie, kes kohtub siin president Kersti Kaljulaidi ja peaminister Jüri Ratasega.

Samuti kohtub ta gaidide ja skautidega ning külastab lasteaeda, kus käivad erivajadustega lapsed, teatas Ühendkuningriigi saatkonna pressiesindaja.

Olles Suurbritannia jalaväe rügemendi 5 Rifles aukolonel, külastab krahvinna selle rügemendi sõdureid, kes teenivad Tapal NATO lahingugrupi koosseisus.

Wessexi krahvinna on täiskoormusega töötav kuningliku perekonna liige. Igal aastal külastab ta sadu koole, ülikoole, sõjaväebaase ja heategevusorganisatsioone. Oluliseks teemaks on tema jaoks võimaluste loomine noortele ja erivajadustega inimestele.

Wessexi krahv ja krahvinna asutasid 1999. aastal oma fondi The Wessex Youth Trust eesmärgiga toetada heategevusorganisatsioone, mis loovad võimalusi just lastele ja noortele.

2007. aastal sai Wessexi krahvinnast Suurbritannia jalaväe rügemendi 5 Rifles aukolonel. Ta kohtus sõduritega regulaarselt nende eelmises sõjaväebaasis Saksamaal ning ka uues asukohas Wiltshire’is. Samuti külastas ta sõdureid mitme operatsiooni käigus, ka Afganistanis 2011. aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles