Kaitseminister: välismissioonid tugevdavad Eesti riiki (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veteranipäeva ürituste ajal müüakse veteranide toetuseks sinililli.
Veteranipäeva ürituste ajal müüakse veteranide toetuseks sinililli. Foto: Erik Prozes

Kaitseminister Margus Tsahkna sõnul on kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide osalemine rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel aidanud kaasa nii Eesti kaitsejõudude kui kogu riigi tugevdamisele.

«Need mehed ja naised on kaitsnud Eestit ja andnud suure panuse, et saaksime ennast siin turvaliselt tunda. Täna, veteranipäeval, mälestame ka neid, kes on kodumaa eest seistes andnud kõige kallima, oma

elu,» ütles kaitseminister Margus Tsahkna.  Ta lisas, et veteranid on tugevdanud Eesti liitlassuhteid ja liitlased on toonud Eestisse NATO lahingugrupi.

«Veteranipäeval peame meeles kõiki neid, kes on välisoperatsioonidel Eesti julgeoleku eest seisnud. Eriti tahan rõhutada lähedaste panust; nende toetus veteranidele on väga oluline. Tänan teid selle eest! Head veteranipäeva!» ütles kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

Täna tähistatakse Eestis viiendat korda veteranipäeva, mis on alates 2015. aastast ka lipupäev.

Kell 11.00 algab Sillamäe merepargi terviserajal jooks veteranide auks. Kell 11.00-16.00 tähistatakse veteranipäeva Eesti sõjamuuseumis Viimsis. Kell 19.30-22.00 toimub Tallinnas Vabaduse väljakul

Veteranirock, mille tasuta kontserdil esinevad kaitseväe orkestri ajateenijate bänd, United States Army Europe Soldiers Chorus, Ziggy Wild ja Ruslana.

Enne veteranipäeva kontserti toimub Vabaduse väljakul ka sümboolne veteranide kohtumine, millest võtavad osa Eesti, Briti ja Prantsuse välismissiooni kogemusega sõdurid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles