Röövitute saatuse kohta on erinevad arvamused

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseinikud pantvangi võetud Eesti kodanike jalgratastega.
Liibanoni politseinikud pantvangi võetud Eesti kodanike jalgratastega. Foto: SCANPIX

Eesti aukonsul Liibanonis Sami Kamouh arvab politsei informatsioonile tuginedes, et seitse röövitud eestlast on elus, Liibanonis töötav briti ajakirjanik ei ole aga kuigi optimistlik.

«Mitteametlikult levivad uudised, et röövitud inimesed võivad olla väljaspool Liibanoni, me arvame, et nad on elus, me rääkisime kohaliku politseiülemaga ja tema kinnitas, et nad on elus,» rääkis Kamouh «Aktuaalsele kaamerale» vahendas ERR Uudised.

Liibanonis töötav inglasest ajakirjanik, kes ei soovinud, et tema isik avalikustataks, pole kuigi optimistlik; kui eestlased on viidud Süüriast rahastatud Palestiina partisanide alale, on neid raske leida.

«On väga tõenäoline, et nad on viidud Süüriasse, see tähendab, et Eesti ja Liibanoni julgeolekujõudude ühised jõupingutused nende leidmiseks põrkavad suurtele takistustele, ajakirjanike ja 1980. aastate inimrööve näinud inimeste seas levib arvamus, et röövitute väljavaated pole roosilised,» rääkis ta.

Briti ajakirjanik ei usu teooriat, et eestlaste röövimine on kättemaks lääne õhurünnakute eest Muammar Gaddafi vastu, pigem on rünnak suunatud Liibanoni stabiilsuse kõigutamiseks, kus käib kaks miljonit turisti aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles