Jahu ja makaronide soovijad ummistasid Kuressaare päevakeskuse

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lehekuulutus kutsus eakaid saama 10 kilo jahu ja 5 kilo makarone, siis eilsest läksid jagatavad kogused poole pisemaks.
Kui lehekuulutus kutsus eakaid saama 10 kilo jahu ja 5 kilo makarone, siis eilsest läksid jagatavad kogused poole pisemaks. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Kuna eile tuli Kuressaare päevakeskusesse arvatust rohkem pensionäre, kes soovisid Punase Risti abipakke, vähendati jahu- ja makaronikoguseid ühe inimese kohta poole võrra.

«Oleksite hommikul kohe tulnud, siis oli siin tõeline mäsu, 200 inimest korraga,» ütles eile Kuressaare pensionäridele Punase Risti jahu- ja makaroniabi jaganud Tiiu ajalehele Oma Saar.

Kui eile südapäeval käis toiduabi jagamine kiiresti ja kenasti, siis toimetusega rääkinud pensionär Leida sõnul oli päevakeskuses üleeile tõeline hullumaja, viimased tulijad jäid koguni ilma, kuna laost ei jõutud nii palju jahu ja makarone kohale tuua.

Abijagamise päevade lõikes muutusid ka toiduabi kogused. Kui lehekuulutus kutsus eakaid saama 10 kilo jahu ja 5 kilo makarone, siis eilsest läksid jagatavad kogused poole pisemaks.

Kuressaare abilinnapeast Saaremaa Punase Risti seltsi juhatuse esimees Juhan Nemvalts ütles, et Euroopa toiduabina Punase Risti jagada olev toiduabi on mõeldud riskirühmadele ning Kuressaares anti jahu ja makaronide jagamine paljulapseliste perede ja pensionäride ühenduste kätte.

«Eks me arvasime, et tulevad ikka need, kel puudus käes,» märkis Nemvalts, kelle sõnul sai just seetõttu alates eilsest koguseid vähendatud, et puudust kannatajaid oli kohal nii palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles