Iva ja Seeder esitasid IRLi juhiks kandideerimise avalduse (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva esitas täna oma kandideerimisdokumendid.
Kaia Iva esitas täna oma kandideerimisdokumendid. Foto: Berit Teeäär / IRL

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimeheks pürgivad erakonna volikogu esimees, parlamendi maaelukomisjoni juhtiv Helir-Valdor Seeder 98 toetusallkirjaga ja erakonna aseesimees, sotsiaalkaitseminister Kaia Iva 85 toetusallkirjaga.

Iva toetuseks on teiste seas allkirja andnud keskkonnaminister Marko Pomerants, riigikogu liikmed Siim Kiisler, Mart Nutt, Viktoria Ladõnskaja ja Maire Aunaste ning endised rahvasaadikud Annely Akkermann, Avo Üprus, Andrus Saare, Toomas Tõniste ja Andres Jalak.

Samuti on Iva toetajate hulgas Põlva maavanem Igor Taro, endine Järva maavanem ja praegune Albu vallavanem Tiina Oraste, Albu vallavalitsusse kuuluv Kalju Kertsmik, Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann, Pärnu abilinnapea Meelis Kukk, Rae abivallavanem Priit Põldmäe, Rae vallavolikogu juht Agu Laius, Tallinna volikogu IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar, Tartu linnavolikokku kuuluv Jüri Kõre, staažikas poliitik Lagle Parek, IRLi naiskogu juht Ulla Preeden ja asejuht Riina Solman, õdede liidu president Anneli Kannus ja Järvamaa praost Teet Hanschmidt.

Kaia Iva toetusallkirjad.
Kaia Iva toetusallkirjad. Foto: Berit Teeäär / IRL

Helir-Valdor Seedrile toetusallkirja andnute seas on näiteks justiitsminister Urmas Reinsalu ning riigikogu liikmed Priit Sibul, Raivo Aeg, Aivar Kokk, Andres Metsoja, Mart Nutt ja Einar Valbaum, kes teatasid tema toetamisest juba aprilli keskel.

Seeder ütles, et jätkab suurkoguni jäänud enam kui kahe nädala jooksul kohtumisi erakonna liikmetega piirkondades, nagu teeb ka Iva. Mõnes piirkondades käiakse tema sõnul üheaegselt, mõnes eraldi. Ta lisas, et peabki vahetuid kohtumisi meedia vahendusel suhtlemisest tähtsamaks.

IRLi aseesimeheks kandideerimist on varem kinnitanud riigikogu liikmed Siim Kiisler ja Andres Metsoja. Neljapäeval selgus, et aseesimeheks pürgib ka riigikokku kuuluv Viktoria Ladõnskaja.

«Sain erakonna aseesimeheks kandideerimiseks vajalikud 50 allkirja (ja natuke rohkem) kokku. Mul on hea meel, et minu kandidatuuri toetajate hulgas on auväärses vanuses liikmeid ja ka noori, kelle poliitilistest tegudest me tulevikus loodetavasti veel kuuleme, on naisühenduse liikmeid, aga ka meessoost ministreid, Saaremaa, Raplamaa, Ida-Virumaa, Tartumaa, Põlvamaa, Harjumaa esindajaid. On eestlasi ja ka venekeelseid,» ütles Ladõnskaja Postimehele.

Kandidaatide ülesseadmine lõppes neljapäeval ning reedel kinnitab kandidaatide nimekirja IRLi eestseisus.

IRLi suurkogu valib erakonnale uue esimehe, aseesimehed, eestseisuse ja teised juhtorganid 13. mail. Kaks aastat IRLi juhtinud Margus Tsahkna erakonna esimeheks enam ei kandideeri.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles