Keskerakonna juhitava valitsuse vasakpöördesse usub kolmandik (2)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakpöördesse uskujaid ja mitteuskujaid on umbes sama palju.
Vasakpöördesse uskujaid ja mitteuskujaid on umbes sama palju. Foto: Mihkel Maripuu

Natuke enam kui kolmandik Eesti alalistest elanikest ei arva, et pärast viimast valituse vahetust on Eestis poliitikas toimunud vasakpööre, samas kolmandik jälle arvab, et just nii on juhtunud. Ja kolmas kolmandik ei oska selle kohta miskit arvata.

«Vasakpöörde tunnetajad on pigem eestlased, suurema sissetulekuga Tallinna või väikelinnade elanikud ja Reformierakonna toetajad,» kinnitas Kantar Emori sotsiaal- ja avaliku arvamuse uuringute ekspert Aivar Voog. «Kõige vähem tunnetavad vasakpoolset kallutatust EKRE valijad.»

Keskerakonna juhitavasse valitsusse kuulub veel Eesti Sotsiaaldemokraatlik partei ning Isamaa ja Res Publica Liit. Valitsust juhib peaminister Jüri Ratas.

Arvamusuuringu viis läbi Kantar Emor, mis küsitles veebiintervjuudes 1009 Eesti alalist elanikku vanuses 15-74 aastat. Küsitlusperiood oli 10.-18.04.2017.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles