See maagiline tehnika

Helen Pärk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Polütehnikum, „polükas“ nagu meid rahvasuus kutsutakse, valmistub taas vastu võtma uut lendu tehnikahuvilisi noori.

Milline on meie unelmate õpilane?  - innukas, nutikas, aktiivne, valmis pingutama, õpihimuline, teotahteline, julge, edukas – täpselt just selline nagu tänane noor meie muutuvas maailmas olema peab.

Meie juures saab õppida olulisi ja põnevaid tehnikaalasid:

  • Särisev ja särtsuv elekter, ilma milleta ei töötaks ükski kodumasin ega arvuti. Sisetööde elektriku eriala lõpetaja saab hakkama nii koduses majapidamises, erialasel tööl kui ka kindlasti edukalt edasi õppides;
  • Põnev ja salapärane automaatika, valdkond, mis aitab elu lihtsamaks muuta. Automaatiku nutikus ja tehniline taiplikus annab tänasel tööturul kindla konkurentsieelise;
  • Intrigeeriv ja lummav telekommunikatsioon, eriala, mis sobib kõigile neile, keda huvitavad arvutid, tele-, raadio- ja helitehnika ning kuidas kõik nad üheskoos tööle hakkavad. Telekommunikatsiooni nooremspetsialisti lõpetajaid ootavad enda juurde paljud tuntud ja mainekad organisatsioonid ja ettevõtted alates meedia tootjatest meedia edastajateni, juhtivate tele- ja internetiteenuste pakkujateni;
  • Kaval ja nutikas elektroonika, mis ootab lahtise pea ja lahtiste kätega asjalikke oskajaid kõigisse majandusharudesse. Õppides meie juures elektroonikaseadmete tehnikuks, on võimalik hoida elus vana ning anda hingamine uuele. Just see eriala ühendab endas teadmisi sellest, mis on lüliti sees, kuni selleni, mis paneb arvuti või nutitelefoni tegelikult tööle. Väärt oskused, väärt haridus, kaasasaadavatest üle maailma kehtivatest rahvusvahelistest elektroonikatööstuse IPC sertifikaatidest rääkimata.
  • Imeline ja köitev trükitehnoloogia, kus nagu võluväel kinnistuvad pildid ja tekstid paberile, plastikule, kangale, puidule ja metallile. Õppides trükitehnoloogiat on võimalik oma tulevik siduda erinevate ettevõtete ja organisatsioonidega alates väikestest reklaamiettevõtetest kuni suurte ja mõjusate trükikodadeni.
  • Glamuurne ja värvikas veebidisain, kus on abiks nii programmeerimisoskus kui ka terav silm. Õppides multimeedia spetsialistiks, on võimalik ise luua ideaalseid, hästitoimivaid ja kasutajasõbralikke veebilahendusi. Tundes spetsialistina mõlemat poolt - front end ja back end - olete oma valdkonnas hinnatud ja oodatud tegijad. Erialale lisavad vürtsi erinevad valikained, mis avardavad teadmisi ka nii heli kui ka pildi valdkonnas.
  • Müstiline ja elevust tekitav infotehnoloogia on meie igapäevaelu lahutamatu osa, kuid see kuidas reaalselt töötab võrk ja omavahel suhtlevad arvutid, siis sellest teab ikkagi peaasjalikult õppinud IT-spetsialist. Kui meeldib arvutitega tööd teha, neid seadistada ning omavahel ühendada, kui veidi tead, mis on Microsoft, Linux ja Cisco, siis on just see eriala, mida peaks meie juures õppima. Arvutimänge õppekava  EI sisalda!
  • Väärtuslik ja edu tagav tarkvara arendamine on oskus, mida igaüks niisama lihtsalt ära ei õpi. Tarkvaraarendaja väljakutse on õppida kirjutama koodi, sealt edasi looma erinevaid tarkvaralahendusi, samuti äppe erinevatele mobiiliplatvormidele. Kui oled kannatlik ja sihikindel, siis on see just see eriala, mis tulevasele karjäärile aluse paneb.

Meie üleskutse 2017. aastal alustajatele:

  • Tehnikaharidusse sobivad lisaks poistele ka tüdrukud!
  • Noored oskavad eesmärke püstitada!
  • Noored on tublid, püüdlikud ja õpihimulised!
  • Kutseharidus on hea haridus!

Tallinna Polütehnikumist on enam kui sajandi jooksul tuule tiibadesse saanud rohkem kui 15 tuhat tubli ja toimekat tehnikaharidusega vilistlast. Mõnikord tundub meile, et Eestimaal ei ole ühtegi sugupuud, kust vähemat üks liige ei oleks kunagi lõpetanud meie enam kui saja-aastase ajalooga kooli.

Lisaks headele õppimisvõimalustele on võimalik tegeleda huvitegevuse ja spordiga. Meil on toimiv õpilasesindus, efektne ja stiilne esindusriietus, oma koolitelevisioon ja filmifestival, erinevad spordi- ja huviringid, võistlushimulistel on võimalik käia erinevatel kutsevõistlustel nii Eestis kui ka välismaal, meil on partnerid enam kui paarikümnes Euroopa riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles