Saksa kohus mõistis noaga sõbra tapnud eestlanna vangi (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Diers
Anne Diers Foto: TV3

Saksamaa Kölni kohus mõistis eile eestlanna süüdi oma sõbra tapmises ning karistas teda seitsme aasta pikkuse vangistusega. Sama naine pälvis meedia tähelepanu poolteist aastat tagasi, kui ta võttis Saksamaalt lastekodust ilma loata oma lapse ja põgenes temaga Eestisse.

Seitsmeaastasest vangistusest peab naine trellide taga veetma poolteist aastat, ülejäänud karistuse peab naine kandma tingimisi. Pärast vanglast vabanemist peab naine läbima kinnises kliinikus alkoholismi võõrutusravi, kirjutab Kölner Stadt-Anzeiger.

«Kui te joote, kaotate te oma tegude üle igasuguse kontrolli,» ütles kohtunik otsust välja kuulutades.

Naine tappis oma sõbra noaga mullu jaanilaupäeval

Süüdistuse järgi lõi 47-aastane Anne Diers mullu jaanilaupäeval Kölnis Holweide linnaosas Tillystraße tänaval kortermajas liigendnoaga oma 61-aastast sõpra kaela. Eluohtliku vigastuse saanud Vasil K. suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Naine ütles 3. aprillil alanud kohtuprotsessil, et ta ei tahtnud meest tappa, vaid üritas tõrjuda vägivaldseks muutunud sõpra.

Naine rääkis kohtus, et ta elab Saksamaal, kuna tahtis olla oma lastekodus elava tütre läheduses. Vasil, kellega naine tutvus 2015. aastal oma palju tähelepanu pälvinud põgenemisteekonnal, tuli talle Saksamaale järele ja nad elasid Kölnis koos. Anne sõnul soovisid mõlemad Eestisse tagasi sõita, kuid selleks puudus raha. Naise sõnul üritas Vasil sundida teda prostituudiks, et teenida raha Eestisse sõiduks, kuid naine keeldus sellest.

Tapmisele eelnes ühine viinajoomine

Tapmisele eelnenud sündmustest rääkides selgitas naine, et nad jõid mõlemad sellel päeval viina. Anne sõnul oli Vasil sellest väga pettunud, et Saksamaal ei tähistata jaanipäeva nii, nagu Eestis kombeks on. «Me jõime sellel päeval viina, tavaliselt me seda ei tee. Vasil oli väga kurb, et me ei saanud jaanipäeva tähistada, nagu tavaliselt. Erinevalt Saksamaast on jaanipäev Eestis suur pidu,» rääkis naine.

Naise sõnul tekkis tal sõbraga taas vaidlus prostituudina töötamise teemal. «Meil tekkis rüselus ja ta tõukas mind vastu akent. Ma olin sel hetkel juba väga purjus. Ma haarasin noa, et tema edasisi rünnakuid tõrjuda. Siis nägin ma verd ja sain sellest šoki,» kirjeldas naine kuriteoööl toimunut.

Korteris oli samal ajal ka Anne täiskasvanud poeg, kes magas. Ta ärkas oma ema karjumise peale ja kutsus politsei. Sündmuskohale saabunud politseinikud pidasid kinni nii Anne kui ka tema poja. Järgmisel päeval lasid politseinikud poja vabadusse. Anne Diersi võttis kohus aga eeluurimise ajaks vahi alla.

Politsei mõõtis naisel pärast kinnipidamist kolmepromillise alkoholijoobe. Tema ohvril tuvastasid kohtueksperdid 2,5-promillise alkoholijoobe.

Vasili surnukeha toimetati Eestisse ja maeti siin kalmistule.

Naine on lapseröövi tõttu politseile varasemast tuttav

Anne on juba varasemast Saksa politseile tuttav. Nimelt otsisid Nordrhein-Westfaleni liidumaa korrakaitsjad eelmisel aastal teda taga, sest ta viis 31. augustil ebaseaduslikult lastekodust ära oma lapse ja lahkus teadmata suunas.

Naist ja tüdrukut otsiti taga kogu Euroopas. Saksa politsei pidas võimalikuks, et Anne üritab jõuda koos oma tütrega Eestisse. Septembris saadigi tüdruk ja tema ema Võrust bussipeatusest kätte. Hiljem saadeti laps Saksamaale lastekodusse tagasi.

Kohus võttis eelmisel suvel psüühiliste probleemide tõttu Annelt tütre hooldusõiguse ära. Tütar paigutati lastekodusse. Tüdruku isa elab naise sõnul Küprosel ja temaga puudub kontakt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles