Põllumehed on hädas läbirändel olevate hanedega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI,05APR17
HANED KEVADR
VILJANDI, EESTI,05APR17 HANED KEVADR Foto: Marko Saarm / Sakala

Aina suuremaks muutuvad põllumassiivid meelitavad üha enam Eestis peatuma läbirändel olevaid hanesid, teatas reedel rahvusringhääling.

Talunike hinnangul ei korva riiklikud meetmed aga hanede tekitatud kahju ning ei võimalda ka põlde hanede eest piisavalt kaitsta.

Eesti Põllumeeste Keskliidu sõnul kevadeti Eestist läbirändavate hanede põhjustatud probleemid aina süvenevad, mis tähendab, et põhitöö hanedega võitlemisel peavad talunikud ikka ise ära tegema. Näiteks Võrumaal on eraldi tööle võetud inimene, kes sõidab hommikuti läbi traktoriga põllud, et linde minema hirmutada, vahendas ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

«Ega siin väga palju valikuid ei ole. Kui tänavu eriti on taliviljad enam-vähem normaalselt talvitunud ja kui lasta see töö kõik vastu taevast minna, siis sellest on ka kahju,» rääkis Jaagumäe talu peremees Mart Timmi.

Põllumeeste Keskliidu kinnitusel on sama häda ees talunikud nii Kesk-, Põhja- kui ka Ida-Eestis.

«Tegelikkuses teevad nad põllumeestele märgatavat kahju, kui nad söövad ära nii rohttaimed, teraviljad ja hävitavad sellega ka saagipotentsiaali,» selgitas keskliidu president Tõnu Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles