Ratas: Brexiti kõnelusi tuleb alustada kodanike õigustest (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas tunnustas viimast korda Euroopa Ülemkogul osaleva Prantsusmaa president François Hollande rolli Euroopa Liidu otsustusvõimelisena  hoidmisel. Ratas tänas Prantsusmaad Euroopa ja Eesti julgeoleku tagamisel, mille ilmekaks näiteks on prantsuse kaitseväelaste osalemine NATO lahingugrupis Tapal. Ratas kinkis Hollande´ile mälestuseks Tapal tehtud prantsuse kaitseväelaste foto.
Peaminister Jüri Ratas tunnustas viimast korda Euroopa Ülemkogul osaleva Prantsusmaa president François Hollande rolli Euroopa Liidu otsustusvõimelisena hoidmisel. Ratas tänas Prantsusmaad Euroopa ja Eesti julgeoleku tagamisel, mille ilmekaks näiteks on prantsuse kaitseväelaste osalemine NATO lahingugrupis Tapal. Ratas kinkis Hollande´ile mälestuseks Tapal tehtud prantsuse kaitseväelaste foto. Foto: Euroopa Liit

Peaminister Jüri Ratas ütles laupäeval Euroopa Ülemkogule saabudes, et Euroopa Liit on valmis Brexiti läbirääkimisteks, mida tuleb alustada ELi ja briti kodanike õigustest.

«Euroopa Liit on Brexiti kõnelusteks valmis. Me oleme tugevad, ühtsed ja peame kaitsma oma kodanike ning firmade õigusi ja just see on esimene samm neil kõnelustel,» lausus Ratas Brüsselis rahvusvahelisele meediale.

Euroopa Liidu liidrid kogunevad laupäeval Brüsselisse erakorralisele Ülemkogule, et kinnitada suunised liidu läbirääkijatele lahkumiskõnelusteks Suurbritanniaga.

Lahkumisläbirääkimised Suurbritanniaga algavad ilmselt juuni lõpus pärast Briti ennetähtaegseid parlamendivalimisi 8. juunil, millega peaminister Theresa May loodab tugevdada valitsevate konservatiivide positsioone kõnelustel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles